Проект Генерального плану Тернополя розглянули на засіданні містобудівної ради

Проект Генерального плану Тернополя розглянули на засіданні містобудівної ради

13.04.16 15:24 0 553
На засіданні обласної та міської містобудівних рад у приміщенні Тернопільської міської ради архітектори розглянули проект Генерального плану та плану зонування територій Тернополя. Відповідно до діючого законодавства, спочатку проект Генерального плану розглядається службами міста, потім проходить громадські обговорення, виноситься на розгляд погоджувальної комісії, відтак розглядається на містобудівній раді. Остання інстанція дає свій висновок, а потім генплан буде виноситися на сесію міської ради.

Міський голова Сергій Надал привітав представників містобудівних рад та фахівців державного науково-дослідного інституту проектування міст «Діпромісто», які були присутні на містобудівній раді.

«Ми два роки працюємо над стратегічним документом міста - Генеральним планом, який є основою розвитку міста на наступні п’ять років. Ми пройшли всі етапи, було чимало спірних питань, проте експерти науково-дослідного інституту дали фахові відповіді та врахували побажання представників громадськості. хотілося б, щоб професіонали, архітектори, дали заключні пропозиції до цього документу», - зазначив очільник Тернополя.

Один із членів містобудівної ради, головний архітектор проектів ТВП «Тернопільархпроект» Сергій Гора розповідає, що генеральний план - це документ, який дає змогу забудовникам та жителям міста бачити, як розвиватиметься місто у найближчі п’ять чи десять років.

«Генеральний план коригує інтереси всіх учасників будівельних процесів, у першу чергу, самих жителів міста. Є певні незначні питання, оскільки життя вносить свої корективи. Проте відзначу, що основна кількість спірних питань була врахована і ми це бачимо на презентації, - каже Сергій Гора. - Загалом, для нас це великий здобуток, що міська влада знайшла кошти на розробку генплану і уже ми на етапі завершення оформлення цього документу».

Презентували проект Генерального плану учасникам містобудівної ради фахівці інституту «Діпромісто» із Києва. Вони кажуть, що у цьому проекті врахували побажання, які були озвучені у виступах громадських організацій.

«За період проведення громадських обговорень та роботи погоджувальної ради Генерального плану та плану зонування, на адресу нашого інститут були направлено чимало пропозицій та побажань. Ми розглянули усе та врахували ті пропозиції, які не суперечать діючій законодавчій та нормативній базі,- розповідає головний фахівець проектувального інституту «Діпромісто» Тамара Шидловська. - Ми вважаємо, що проект Генерального плану вийшов оптимальним для розвитку міста, враховуючи те, що Тернопіль є центром Західного регіону, тут формуються служби обслуговування жителів Тернопільської області, прогнозоване зростання населення. Також у проекті включено збільшення території міста на 900 га та надавалося велике значення збільшення у місті рекреаційної території, оскільки Тернопіль - це місто, яке ще й привабливе з точки зору туристично-рекреаційної діяльності».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ