Тернопільщина готується до відзначення Днів Європи

Тернопільщина готується до відзначення Днів Європи

13.04.16 17:59 0 631
Засідання організаційного комітету з питань організації на проведення Днів Європи на Тернопільщині відбулося 12 квітня у Тернопільській обласній державній адміністрації. Під головуванням заступника голови ТОДА Юрія Юрика керівники структурних підрозділів обговорили й узгодили окремі питання щодо організації та проведення цілої низки інформаційних заходів, які відбудуться на теренах області 20, 21 та 22 травня. У ці дні Тернопілля відвідають багато гостей з Європи.

«Щоб Дні Європи пройшли у нас максимально цікаво й насичено, необхідно мати багато нестандартних та оригінальних ідей, — підкреслив Юрій Юрик. — Іноземним гостям ии повинні продемонструвати свої можливості й створити святкову атмосферу».

Зокрема, відбудуться науково-практична конференції й форуми на тему: „Європейська культура - пошук спільного коріння”. А також інформаційні ярмарки „Знай про Європу більше” та „Європейський Єоюз - новий старт для України”.

У загальноосвітніх , професійно-технічних та вищих навчальних закладах області заплановані громадські читання та публічні дебати з питань європейської інтеграції.

Окрім цього, відбудеться VI Форум шкільних Євроклубів міста, засідання на теми: „Мандруючи Європою” та „У гості до європейського друга”.

У навчальних закладах області серед учнів середніх класів організують виставки фотоколажів, малюнків, творчих робіт на тему: „Європа очима дітей”. А також конкурси шкільних стінгазет „Відкриваємо Європу разом”. Серед учнів старших класів — флешмоби, арт-майдани „Парад країн Європи”, загальношкільні заходи „День Європи в школі”, конкурси малюнків графіті на європейську тематику.

У навчальних закладах області пройдуть ще й конкурси науково-дослідних та пошукових робіт: „Україна на шляху до Європи”, „Європейський союз: шляхи співпраці”, „Культурна спадщина України - складова європейської культури”, а також виставка державної символіки держав-учасниць Євросоюзу.

У бібліотеках загальноосвітніх, професійно-технічних, вищих навчальних закладів області організують книжкові експозиції сучасних письменників Європи, конкурси читців західноєвропейської поезії.

У школах області запланований цикл уроків для учнів старших класів англійською, німецькою, французькою, польською мовами на тему: „Hello Europe”. А також круглий стіл на тему: „Що для мене значить бути громадянином європейської держави”.

Для іноземних гостей — журналістів Республіки Польща — буде організований інформаційний тур.

У рамках відзначення Днів Європи пройде конкурс краси „Міні - міс Тернопіль 2016”. А для юнаків — відкритий чемпіонат міста Тернополя з кіокушин - кан карате й турнір з мініфутболу.

На Театральному майдані у Тернополі відбудеться свято європейського танцю „Євро-danse” й танцювальний флепімоб „Тернопіль - Європейське місто”. А також концерт „Континентальна панорама” за участю муніципального духового колективу „Оркестр Волі”, мистецьке свято „Ми українці - ми європейці!”.

На вулиці Сагайдачного в обласному центрі відбудеться концерт „Хіти Європейської класичної музики” за участю Галицького камерного оркестру та музичний євромайданчик за участю переможців Всеукраїнських, обласних, міських конкурсів учнів музичних шкіл.

У бібліотеках області заплановані читацькі конференції, круглі столи, години інформації, бесіди-діалоги на теми: „Україна - Європейський Союз: мрія та реальність”, „Освіта в Європі: впевнене майбутнє”, „Європейський Союз: історія та сучасність”, відеомандри „Галопом по країнах Європи”, прес-інформації „Діалоги порозуміння -Україна - Європа”.

У тернопільському Палаці Кіно пройде фестиваль європейських фільмів. А у містах Збараж та Кременець — ”Свято Замку”.

П'ятий чемпіонат світу з футболу пройде серед українських діаспорних команд.

Також у рамках Днів Європи відбудуться Міжнародний інвестиційний форум „Тернопільщина Invest - 2016” та круглий стіл “Європейський вимір України”.

На базі Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя пройде захід “Бібліотека особистостей”.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 14 квітня у ...
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ