Степан Барна зустрівся з Радником Начальника Генерального штабу Збройних Сил України

Степан Барна зустрівся з Радником Начальника Генерального штабу Збройних Сил України

13.04.16 11:32 0 532
Голова обласної державної адміністрації Степан Барна разом із заступник голови облдержадміністрації Юрій Юрик, керівниками структурних підрозділів ОДА зустрілися з Радником Начальника Генерального штабу Збройних сил України Альоною Вербицькою.

За словами Радника, метою зустрічі є інформування представників місцевої влади, громадськості, засобів масової інформації та інших зацікавлених інституцій щодо особливостей функціонування Збройних сил України, щодо заходів, які вживаються військовим керівництвом для встановлення ефективної співпраці з органами місцевого самоврядування, неурядовими та волонтерськими організаціями і місцевими громадами, порядку вирішення проблем, які виникають в організації соціального захисту військовослужбовців – учасників антитерористичної операції та членів їх сімей.

Альона Вербицька розповіла, що наразі вона займається збором інформації про проблеми військовослужбовців та їх сімей по всій Україні, а також розв'язанням нагальних питань у найкоротші строки. Одним з напрямків візиту є налагодження співпраці із волонтерами, проведення просвітницької роботи серед населення щодо військової служби.

«Зараз є багато стереопитів про службу в ЗСУ, - зауважила Альона Вербицька. - Виправити цю ситуацію можемо лише завдяки ефективній інформаційно-роз`яснювальній роботі та заходам військово-патріотичного виховання».

Відтак присутні обговорили можливість проведення різних заходів у сфері військово-патріотичного виховання під час літніх оздоровчих таборів.

«Наша мета - відновлення військових частин в області, тому нам дуже цікава співпраця у сфері популяризації служби у війську, - констатував Степан Барна. – Тому від нас буде максимальне сприяння цій ініціативі. Крім того, у нас діє Рада учасників АТО при ОДА, яка об`єднує бійців, представників військового комісаріату, волонтерів, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації. У нас налагоджена постійна комунікація з учасниками АТО, демобілізованими, членами їх сімей».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині триває ...
Наступна новина: Чернівці: Як ...

КОМЕНТАРІ