Закарпатські рятувальники нагадали дітлахам про Чорнобильську катастрофу та розповіли про правила поведінки в надзвичайних ситуаціях

Закарпатські рятувальники нагадали дітлахам про Чорнобильську катастрофу та розповіли про правила поведінки в надзвичайних ситуаціях

13.04.16 10:46 0 527
11 квітня, напередодні 30-х роковин Чорнобильської трагедії та у рамках проведення Тижнів знань з основ безпеки життєдіяльності, до ужгородської загальноосвітньої школи-інтернат з поглибленим вивченням окремих предметів завітали працівники Служби порятунку.

Під час виховної години головний фахівець відділу організації заходів цивільного захисту Управління ДСНС України у Закарпатській області Павло Вознюк провів профілактичну лекцію з учнями 9-го класу. Виступаючи перед присутніми, він розповів про масштаби трагедії й роботу рятувальників при ліквідації аварії на ЧАЕС. Роз’яснив, що таке радіація, який її вплив на організм людини, які види радіоактивного забруднення існують, навчив правилам дій у разі хімічної небезпеки.

Далі працівник ДСНС ознайомив присутніх з правилами поведінки у разі виникнення різного роду надзвичайних ситуацій. Насамперед наголосив на правилах поведінки при виявленні вибухових пристроїв, розбитті ртутного термометра, отруєнні невідомими речовинами тощо. Під час уроку відбувалась жвава дискусія. Учні ставили безліч запитань і розповідали про ситуації, учасниками яких були вони самі чи їхні знайомі.

І вже 12 квітня, естафету проведення Тижнів знань прийняли мукачівські рятувальники. До 17-ї державної пожежно-рятувальної частини на екскурсію завітали вихованці місцевого дитячого садочка №19. Загалом подивитися на роботу вогнеборців прийшли 15 дітей віком 4-5 років.

Під час екскурсії бійці ДПРЧ-17 продемонстрували дітлахам пожежний автомобіль і детально розповіли про його технічне оснащення. Діти уважно роздивилися пожежні рукави й гідравлічні інструменти, а «на десерт» приміряли на себе деякі елементи спорядження вогнеборця та сфотографувалися в ньому на пам’ять. Причому неабияке зацікавлення процесом проявили не тільки хлопці, а й дівчата. Не обійшлося на заході й без пізнавальної лекції з елементами гри, у ході якої дошкільнята дізналися чимало корисного про правила пожежної безпеки в побуті.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ