Хмельниччина: відбулася семінар-нарада рятувальників із керівниками хлібоприймальних підприємств області

Хмельниччина: відбулася семінар-нарада рятувальників із керівниками хлібоприймальних підприємств області

13.04.16 09:31 0 905
12 квітня в залі засідань Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області під головуванням заступника начальника Головного управління з державного нагляду (контролю) у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту Головного управління Сергія Юри відбулася семінар-нарада з керівниками хлібоприймальних підприємств Хмельницької області.

«На Хмельниччині діє 618 потенційно небезпечних об’єктів, з них 34 об’єкти зберігання та переробки зерна використовують небезпечні речовини, ХПП ТзОВ «Хмельницьк-млин» є об’єктом підвищеної небезпеки, – зазначив під час свого виступу Сергій Юра. – На підконтрольних об’єктах через недотримання керівниками підприємств елементарних вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки в поточному році сталося десять пожеж. У всіх цих випадках завдані матеріальні збитки значно перевищують економічні витрати на заходи з недопущення, своєчасного виявлення та швидкої ліквідації пожеж. За 2-3 місяці аграрії вийдуть у поля збирати врожай, тож перед нами стоїть завдання не тільки його зібрати, а й забезпечити його збереження».

Щоб запобігти невтішній статистиці, керівники хлібоприймальних підприємств повинні дбати про пожежну безпеку об’єктів. Зокрема, постійно утримувати у справному робочому стані засоби протипожежного захисту – установки пожежної сигналізації, пожежогасіння, системи протидимового захисту, системи повідомлення. Кожне підприємство має бути забезпечене необхідною кількістю води для здійснення пожежогасіння, пожежні щити та приміщення – первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками), а будівлі мають бути обладнані пристроями блискавкозахисту.

Не слід забувати керівникам хлібоприймальних підприємств і про забезпечення працівників та людей, які проживають за межами об’єкта, засобами індивідуального захисту органів дихання. Наразі ця проблема існує майже на кожному об’єкті, адже більшість засобів індивідуального захисту вичерпали свій термін експлуатації. Проведення лабораторних випробувань засобів індивідуального захисту органів дихання дасть можливість визначати їхні якісні характеристики, придатність до експлуатації, періодично подовжувати терміни зберігання та експлуатації до 2-х років (після закінчення гарантійного терміну зберігання).

Крім того, керівники, заступники, керівники формувань цивільного захисту мають проходити відповідне навчання у сфері цивільного захисту та пожежної безпеки у стінах Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області, а також організовувати об’єктові навчання та тренування.

Представники хлібоприймальних підприємств активно долучились до обговорень більшості питань, та запевнили, що прикладуть максимум зусиль для приведення підпорядкованих об’єктів у належний протипожежний стан.

Підбиваючи підсумки семінар-наради, Сергій Юра зазначив, що лише об’єднавши всі зусилля, ми збережемо майбутній урожай від знищення вогнем.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Спартакіада чернігівських ...

КОМЕНТАРІ