Як правильно вибрати матрац для дитини?

Як правильно вибрати матрац для дитини?

13.04.16 17:29 0 933

Як правило, батьки підходять до вибору ортопедичного матраца для своїх дітей дуже відповідально і уважно. Тому ми пропонуємо вашій увазі ряд рекомендацій, які потрібно враховувати, підбираючи дитячий матрац. Поставтеся уважно до кожної з них, оскільки від Вашого вибору залежить майбутнє здоров'я Ваших дітей.

  1. Зверніть увагу на те, що матрац потрібно підбирати відповідно до віку Вашої дитини - найжорсткіші матраци вибирають для самих маленьких дітей. Справа в тому, що у здорової дорослої людини є характерний вигин хребта в формі англійської літери S, у новонароджених же діток інша анатомія і в такому малому віці їх хребет абсолютно прямий. З метою формування правильної постави у дітей слід підбирати для них в ліжечко жорсткі і помірно жорсткі матраци. Дітям 2-3 років, коли вже буде сформований правильний вигин хребта, потрібно змінити матрац на більш м'який і еластичний. До речі, більше інформації ви можете прочитати і тут.
  2. Вибирайте «дихаючий» матрац. Батьки часто забувають про це, здавалося б, просте правило. «Дихаючі» властивості матраца дуже важливі для організму, що росте, особливо для організму малюка. Приділіть цьому аспекту особливу увагу при покупці матрацу для новонародженого. У ліжечку малюка постійно повинен бути вільний повітрообмін, тому потрібно вибрати матрац на основі натуральних матеріалів, таких як бавовна, холофайбер, ватин і кокосова койра.
  3. Матрац в дитяче ліжечко повинен бути виготовлений з гіпоалергенних складових. Шкіра сплячого немовляти не повинна вступати в контакт з якимись подразниками. Існує думка, що краще за все віддати перевагу ортопедичному матрацу, який повністю складається з натуральних матеріалів. На жаль, це не завжди вірно. Наприклад, шерсть або натуральний латекс в рідкісних випадках може викликати у дитини алергію. Варто звернути увагу на так звані антиалергенні матеріали - пінополіуретан, ватин, повсть, холофайбер, і, вже відому нам, кокосову койру.

Наостанок хочемо додатково дати Вам декілька порад з придбання дитячих матраців:

  • Подбайте про те, щоб спальне місце Вашого малюка було в чистоті з дотриманням всіх норм і правил гігієни. Для цього потрібно завчасно придбати дитячі захисні наматрацники, краще вологонепроникні, які при потребі можна буде зняти і випрати.
  • Вибираючи матрац для новонародженого малюка, стежте за тим, щоб він ідеально підходив за розміром ліжечка. Дитині має бути зручно на ньому спати, а матрац не повинен обмежувати рухів. Як правило, ортопедичні матраци для дітей виготовляють невеликої висоти, а також з огляду на особливості і висоту бортиків ліжечка.
  • Для активних діток, які люблять стрибати по ліжечку, можна підібрати матраци на основі штучного латексу. Цей матеріал не боїться навантажень, він досить пружний, волого-і пиловідштовхуючий.
  • Уважно вибирайте чохол для матраца дитини. Діти, як правило, дуже сильно реагують на нерівності спальної поверхні, тому чохол для матраца повинен бути пошитий з натуральних матеріалів з мінімумом швів (особливо важливий момент).
  • І остання найважливіша порада - не слід економити на здоров'ї власної дитини. При виборі ортопедичного матраца для свого новонародженого малюка, віддайте перевагу товарам з асортименту відомих компаній, які добре зарекомендували себе на ринку.




 

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Чернігів: Седнівськими ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ