На Вінниччині учасників АТО залучатимуть до арт-терапії (+фото)

На Вінниччині учасників АТО залучатимуть до арт-терапії (+фото)

14.04.16 10:53 0 595
Вчора, 12 квітня, в Міському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Гармонія» відбулась прес-конференція, присвячена початку проекту «Навчально – тренінгова програма з оволодіння навичок психоемоційного відреагування постстресових реакцій у демобілізованих учасників АТО за допомогою арт-терапії»», організована психологами волонтерської групи психологічної допомоги солдатським сім'ям

Проект арт-терапії для АТОвців та їх родин буде втілюватись за сприяння Британської рада України, ГО "Гармонія" та ГО "Збережи душу" .

Наприкінці травня дві групи учасників АТО по 12 чоловік кожна пройдуть дводенні тренінги.

«Вони будуть малювати, ліпити з глини маски та розмальовувати їх. Це допоможе в діагностиці проблем, - зазначив координатор проекту Олег Заболотнов.

Психолог Людмила Євсєєва підкреслила, що діагностування психологічних травм стане першою сходинкою до корекції психологічного стану демобілізованих воїнів.

« Це не буде високе мистецтво чи малювання шедеврів, але людина зможе на папері виплеснути все, що накипіло, – говорить Людмила Євсєєва. – Це вправи з сублімації — негативні емоції потрібно відреагувати, виплеснути».

За інформацією Вінницького обласного центру зайнятості, зараз на обліку перебуває 1400 безробітних демобілізованих учасників АТО, з початку року працевлаштувалось 112 чоловік.

«Ми проводили анонімне анкетування і виявили, що не всі демобілізовані готові повертатися до мирного життя. Тож ми звернулися до психологів, щоб допомогли провести тренінги та семінари з соціальної адаптації, — зауважила фахівець Центру зайнятості Лариса Шевчук.

На проект "Навчально-тренінгова програма з оволодіння навичок психоемоційного відреагування постстресових реакцій у демобілізованих учасників АТО за допомогою арт-терапії" Британською радою виділено15 тисяч гривень, проводитимуть його на базі Міського центру для дітей та молоді з функціональними обмеженнями "Гармонія". Вестиме тренінг кризовий психолог та арт-терапевт з Києва Тетяна Палієнко. Участь у тренінгу безкоштовна.











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку департамент ...
Наступна новина: Під час ранкового об’їзду ...

КОМЕНТАРІ