Луцьк налагоджує партнерські відносини зі словацьким містом Світ

Луцьк налагоджує партнерські відносини зі словацьким містом Світ

14.04.16 16:07 0 608
До Луцької міської ради завітала делегація у складі міського голови Світа (Словацька Республіка) Мірослава Шкварека, представників компаній “Хемосвіт” Міхала Ляха, Яна Олєксака, “Теріхем-Луцьк” Рудольфа Крайняка, “Луцькпластмас” Євгена Романюка.

Вітаючи гостей, міський голова Микола Романюк побажав їм гарного та цікавого перебування у Луцьку. Він зауважив, що ведеться активна міжнародна співпраця. Луцьк має 16 міст-партнерів у 9 країнах світу, з якими співпрацюють у різноманітних сферах. Однак, на жаль, поки дружніх стосунків з містами Словацької Республіки не налагоджено.

Микола Романюк розповів, що міська рада бере активну участь у різноманітних проектах. Вдалося залучити значні кошти на реалізацію різноманітних проектів у рамках програми транскордонного співробітництва “Польща-Білорусь-Україна”. Завдяки цьому модернізували Луцький зоопарк, де побудовані сучасні містечка для левів та ведмедів, розбудовано інфраструктуру тощо.

Ведеться активна співпраця з НЕФКО, ЄБРР, Світовим банком та іншими установами щодо залучення коштів на впровадження енергозберігаючих заходів. Так, розпочато реалізацію проекту модернізації системи централізованого теплопостачання міста Луцька, який передбачає модернізацію обладнання, ліквідацію підвальних котелень, встановлення ІТП та котла на альтернативному паливі тощо.

Проводитимуться роботи з термомодернізації закладів бюджетної сфери за залучені кошти.

Микола Романюк зазначив, що міська влада зацікавлена у співпраці з містом Світ у сфері культури, обмінними візитами молоді, бізнесу тощо.

Міський голова Світу Мірослав Шкварек зауважив, що йому у Луцьку сподобалось, адже це гарне місто. Зауважив, що взаємні зустрічі дуже важливі, адже допомагають налагоджувати відносини, стирати кордони. За його словами, необхідно вивчати іншу культуру і традиції. Мірослав Шкварек зазначив, що їхнє місто зберегло словацькі національні звичаї.

Він наголосив, що комунікації між народами, людьми - дуже важливі. За його словами, у них не так багато міст-партнерів як у Луцька. Мірослав Шкварек зазначив, що готовий до співробітництва з Луцьком та реалізації спільних проектів.

На завершення зустрічі Микола Романюк та Мірослав Шкварек підписали Меморандум про співпрацю між Луцьком і Світом.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Висадження ...
Наступна новина: На Тернопіллі підгорання ...

КОМЕНТАРІ