В Луцьку учасники “круглого столу” узгодили питання співпраці у вирішенні проблем сімей,які опинилися в складних життєвих обставинах

В Луцьку учасники “круглого столу” узгодили питання співпраці у вирішенні проблем сімей,які опинилися в складних життєвих обставинах

14.04.16 13:13 0 637
У конференц-залі Центру надання адміністративних послуг у місті Луцьку відбувся “круглий стіл” на тему: «Організація дієвого партнерства державних, громадських та благодійних організацій для вирішення проблем сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах». Мета заходу - налагодження дієвої співпраці міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді з благодійними, громадськими та релігійними організаціями, які працюють у місті Луцьку.

У роботі семінару взяв участь заступник міського голови Сергій Григоренко. Він у своєму виступі акцентував на важливості співпраці державних та громадських організацій для комплексного вирішення проблем сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Він також повідомив про результати Всеукраїнського муніципального опитування, яке було проведено соціологічною групою «Рейтинг» у рамках програми Міжнародного Республіканського Інституту з муніципального врядування за фінансування Уряду Канади. Було проведено опитування у 24-х містах України, у Луцьку взято 800 інтерв'ю. Усі громадяни відповідали на аналогічні запитання. Наше місто перебуває на четвертому місті щодо задоволеності. Зростає кількість тих, хто вважає, що справи у Луцьку йдуть у правильному напрямку. Сергій Григоренко розповів, що за ініціативи міського голови Миколи Романюка у місті реалізується багато соціальних програм. 2017 року міська влада планує на вулиці Бенделіані відкрити інтеграційний центр для дітей та молоді, де будуть розміщені громадські організації, які працюють з дітьми з особливими потребами. Також виділено кімнату на проспекті Соборності для громадської роботи тимчасово переселених осіб. Діти загиблих учасників АТО будуть оздоровлені у Литві. У місті успішно реалізується конкурс громадських ініціатив тощо.

Директор Луцького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ліна Галан провела презентацію соціального ролика “Кожній дитині потрібна сім'я” та поінформувала, що у банку даних сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, перебуває 224 сім'ї (в них 471 дитина), 137 сімей у яких виховується 163 дитини-сироти та дітей позбавлених батьківського піклування, 896 сімей, у яких виховуються 904 дитини-інваліда, 806 сімей та осіб учасників АТО (в них 681 дитина), 82 сім'ї переселенців (в них 131 дитина).

Начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності міської ради Віра Кудрявцева розповіла про проектно-грантову складову взаємодії влади та громади. Вона зазначила, що минулого року було реалізовано п'ять проектів, які мали соціальну складову, на суму 28 мільйонів гривень. Детальніше поінформувала про реконструкцію Луцького зоопарку, відкриття палати для опікових хворих та придбання реанімобіля, покращення матеріально-технічної бази ЦНАП, артпроект “Арт територія”, програму підтримки громадських ініціатив. Вона також ознайомила з соціальними проектами, які можуть реалізовуватися за безпосередньої участі недержавного сектору.

Про державну соціальну підтримку доповідала заступник директора департаменту соціальної політики Тетяна Корецька. Потім учасники “круглого столу” висловили свої пропозиції щодо співпраці. Було представлено модель надання соціальних та психологічних послуг для сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Запропоновано нові форми співпраці та створення дієвого сервісу психосоціальної підтримки сімей, які потребують особливої соціальної опіки. Учасники “круглого столу” напрацювали Меморандум про співпрацю та узгодження соціального партнерства у вирішенні проблем сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівська область: ...
Наступна новина: Преимущества приобретения ...

КОМЕНТАРІ