Житомирщина: що держава,область і місто пропонують населенню та ОСББ?

Житомирщина: що держава,область і місто пропонують населенню та ОСББ?

14.04.16 08:08 0 624
Одним з пріоритетів держави на є впровадження енергоефективних заходів, стимулювання населення до зменшення споживання енергетичних ресурсів.

Про програми та послуги, які діють на Житомирщині, розмовляли 11 квітня на каналі СК1 у програмі «Відкрита студія».

Гостями ефіру були: Олена Юрченко, начальник відділу економіки, тарифної політики та реформ ЖКГ департаменту містобудування, архітектури будівництва та ЖКГ Житомирської ОДА; Микола Шульга – заступник начальника управління Житомирської філії ПАТ «Державний ощадний банк України»; Костянтин Байдик – начальник управління роздрібного бізнесу у Житомирській області дирекції АБ «Укргазбанк»; Михайло Павличенко – регіональний координатор Проекту IFC «Енергоефективність в житловому секторі Україні»

Олена Юрченко розповідає: «Відшкодування частини кредиту можна отримати з державного бюджету та окремо з обласного. З державного бюджету: 30% для населення на негазові котли; 40% для населення та ОСББ/ЖБК на енергоефективні матеріали, заходи; 70% для отримувачів субсидій.

У свою чергу обласним бюджетом передбачено відшкодування фізичним особам – 10 % від суми кредиту, але не більше 1000 грн за одним кредитним договором; фізичним особам-учасникам антитерористичної операції на сході України – 10 % від суми кредиту, але не більше 2000 грн за одним кредитним договором; ОСББ, ЖБК – 15 % від суми кредиту, але не більше 10 тис. грн за одним кредитним договором».

Найбільше кредитів населення бере на заміну вікон та дверей.

Як повідомив заступник начальника управління Житомирської філії ПАТ «Державний ощадний банк України» Микола Шульга, у квітні цього року «Ощадбанк» вже встиг видати більше 50 «теплих» кредитів.

Багато уваги у 2015-2016 роках приділяється створенню та функціонуванню ОСББ. Лише у цьому році у Житомирі вже створено більше 20 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків.

ОСББ, які потребують консультативної допомоги на рахунок модернізації будинку, проведення енергоефективних заходів, можуть звернутися до регіонального координатора Проекту IFC «Енергоефективність в житловому секторі Україні» Михайла Павличенка – тел. 067-735-72-36.

Представники приходять в ОСББ, оглядають в будинок, визначають основні проблеми, критичні точки, через які він втрачає свою енергію, окреслюють перелік необхідних заходів та приблизну їх вартість. Такі послуги є безкоштовними.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ