Ужгородські школярі знайомилися з професією рятувальника,піротехніка й водолаза

Ужгородські школярі знайомилися з професією рятувальника,піротехніка й водолаза

14.04.16 14:26 0 630
12 квітня подвір’я двох навчальних закладів Ужгорода заполонили фахівці Аварійно-рятувального загону спецпризначення. Пізнавальні зустрічі відбулися в ЗОШ №12 та СНВК «Первоцвіт». Загалом виступи співробітників оперативно-рятувальної служби вислухали більше ста учнів. У рамках Тижнів знань з основ безпеки життєдіяльності бійці ДСНС знайомили школярів з особливостями своєї професії та демонстрували спорядження, яким користуються щодня при ліквідації наслідків різноманітних надзвичайних подій.

Зокрема, працівники аварійно-рятувального відділення наголосили на тому, що вони не беруть участі в гасінні пожеж. Натомість рятувальники залучаються на місця скоєння дорожньо-транспортних пригод, проходження буревію, падіння дерев тощо. При цьому бійці розповіли про комплектацію аварійно-рятувального автомобіля та показали в дії бензопилу й апарат на стисненому повітрі.

Далі перед школярами виступили представники групи піротехнічних робіт і групи водолазно-рятувальних робіт. Піротехніки розказали, які вибухонебезпечні предмети найчастіше знаходять на території Закарпаття й продемонстрували їхні муляжі. Також спеціалісти в черговий раз нагадали молоді, як треба діяти при виявленні вибухівки часів Другої світової війни. Водолази ж, у свою чергу, поінформували дітей про основні правила безпечної поведінки на річках і озерах та особливості порятунку людей із води. Ці поради неабияк знадобляться школярам під час літніх канікул, котрі розпочнуться незабаром.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Буковина: в рамках акції ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ