В Ужгороді науковці та практикуючі сімейні лікарі обговорили проблемні питання галузі

В Ужгороді науковці та практикуючі сімейні лікарі обговорили проблемні питання галузі

14.04.16 12:53 0 599
Вже другий день в Ужгороді працює Міжнародна науково-практична конференція присвячена профілактиці та лікуванню соціально-значимих захворювань в закладах первинної медико-санітарної допомоги. Науковий форум проходить з ініціативи факультету післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки ДВНЗ «Ужгородський національний університет», Інституту сімейної медицини та за підтримки Міністерства охорони здоров'я України, Бюро ВООЗ в Україні, ДУ «Український центр контролю за соціально-небезпечними хворобами МОЗ України», Асоціації сімейних лікарів Закарпатської області, Інституту сімейної медицини УжНУ, Департаменту охорони здоров'я Закарпатської облдержадміністрації. В роботі конференції взяли участь понад 300 учасників з різних країн світу: України, Словаччини, Німеччини, Польші, Голандії та Великобританії.

Відкриваючи конференцію присутніх вітали голова оргкомітету конференції, віце-президент Української асоціації сімейних лікарів, декан ФПО УжНУ Іван Чопей, заступник голови Закарпатської ОДА Олександр Петік, перший заступник голови облради Йосип Борто, директор департаменту охорони здоров'я Закарпатьскої ОДА Володимир Маркович, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, ректор УжНУ Володимир Смоланка та інші.

Серед поважних гостей наукового зібрання - почесний доктор УжНУ, Dr Jo Buchanan, Президент Асоціації сімейних лікарів Європи EURACT, директор ДУ «Український центр контролю за соціально небезпечними захворюваннями МОЗ України» Нізова Н.М., Президент Асоціації сімейних лікарів України, головний позаштатний спеціаліст МОЗ України зі спеціальності «Загальна практика-сімейна медицина» д.мед.н. Матюха Л.Ф.

Фахівці-науковці та практикуючі сімейні лікарі як з України, так із-за кордону обмінювались думками та спільно оговорювали проблемні питання медичної галузі, зокрема впровадження обов'язкового (добровільного) медичного страхування та сучасних інформаційних технологій, розробки освітніх програм для медичних працівників первинної медико-санітарної допомоги щодо ведення хворих з кардіоваскулярною патологією, профілактики хронічних неінфекційних захворювань.

Йшлося і про роботу сімейного лікаря як приватного підприємця та фондотримача, про профілактичні програми в практиці сімейного лікаря, місце та роль медичних працівників ПМСД в системі збереження громадського здоров'я в Україні, актуальність включення в освітні програми медичних працівників методів психологічної підтримки та корекції, інтеграцію послуг для соціально вразливих груп населення на первинному рівні медичної допомоги, амбулаторні моделі медичної допомоги з питань туберкульозу та ВІЛ-інфекції тощо.

Під час конференції спілкуючись он-лайн з науковцями та практикуючими фахівцями з-за кордону, обговорювались європейські моделі сімейної медицини, можливості та умови їх впровадження в Україні, - повідомили в департаменті охорони здоров'я Закарпатської ОДА.

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ