На Хмельниччині рятувальники за чисте довкілля

На Хмельниччині рятувальники за чисте довкілля

14.04.16 13:03 0 1016
Як кажуть у народі: «Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять»! Більшість українців розуміють це й намагаються дотримуватись правил культури поведінки, притаманних людині свідомій та вихованій. Але сезонні та погодні зміни призводять до засмічення вулиць та прилеглих територій. Не можна й забувати про не зовсім свідомих громадян, які нехтують культурою поведінки. Всі ці чинники призводять до необхідності проведення так званих «суботників» чи «днів довкілля». До речі, проведення Дня довкілля саме 16 квітня в Україні визначене ще у 1998 році Указом Президента на підтримку громадських організацій, які займаються охороною навколишнього природного середовища і ядерною безпекою України. Головною метою його проведення є поліпшення стану природи в державі. Ця дата була приурочена до річниці проведення Стокгольмської конференції, що дала старт екологічній програмі ООН UNEP (United Nations Environment Network). Головний меседж цієї конференції звучав так: «Або ми покінчимо із забрудненням, або воно покінчить із нами». Наразі ця програма є головним ідеологом проведення Дня довкілля у всьому світі.

Цілком підтримуючи загальносвітову ініціативу працівники Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області вийшли прибирати прилеглу територію. Зібрали торішнє опале листя, підмели бруківку, підбілили бордюри. Не так багато часу було витрачено, а результат видно одразу.

Працівники Центру закликають усіх жителів Хмельниччини підтримати корисні починання та допомогти комунальникам навести порядок на вулицях міст та сіл нашої області. Крім того, вони нагадують про заборону спалювання сміття. Адже крім небезпеки розповсюдження полум’я та виникнення пожеж, в атмосферу виділяється велика кількість токсичних речовин. Ми повинні зрозуміти, що громадський обов’язок кожного – всіляко сприяти оздоровленню природи, що нас оточує.

Навчально-методичний центр цивільного захисту

та безпеки життєдіяльності Хмельницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Львівська область: ...

КОМЕНТАРІ