Рятувальники львівщини закликають мешканців області не спалювати сухостій!

Рятувальники львівщини закликають мешканців області не спалювати сухостій!

14.04.16 09:29 0 954
Наводячи лад на присадибних ділянках мешканці області не задумуючись над наслідками, розпочинають спалювати сухостій: палає трава на господарських угіддях, уздовж транспортних магістралей і залізничних колій, поблизу лісових угідь.

Нарікаючи на горе-господарів, які таким чином наводять лад, ми продовжуємо задихатися отруйними продуктами горіння. Люди, котрі заявляють, що випалювання торішньої трави потрібне, помиляються самі і вводять в оману інших. Кожен акт підпалу – це є злочин проти тендітного світу природи. Люди не задумуються над тим, що випалюючи траву часто підпалюють самі себе.

З метою запобігання виникнення пожеж в екосистемах через людський фактор, співробітники Служби порятунку «101» постійно проводять профілактичні рейди, під час яких нагадують громадянам правила пожежної безпеки.

Так, 12 квітня представники Головного управління ДСНС України у Львівській області спільно з органами місцевого самоврядування та представниками районних ЗМІ здійснили профілактичне відпрацювання в Пустомитівського та Миколаївському районах. Насамперед рятувальники провели наради нараду в приміщеннях сільських рад, де поспілкувалися з посадовцями й активістами села. Тема розмови незмінна – заборона спалення сухостою. Також під час відпрацювання рятувальники відвідали загальноосвітні та дошкільні навчальні заклади, де поспілкувались з педагогічним складом та провели лекцію для дітей. Окрім бесід із мешканцями, вогнеборці звернулися із цією важливою проблемою до священнослужителів. Рятувальники попросили духовенство аби після завершення Богослужінь нагадували парафіянам про небезпеку і заборону спалювання сухостою.

Після чого вогнеборці, відвідуючи кожну оселю, розповіли жителям села про негативні наслідки спалювання рослинності та пов’язану з ним зростаючу кількість пожеж в екосистемах. Окремо фахівці ДСНС звернули увагу селян щодо заборони випалювання сухотрав’я, чагарників й стерні, адже неконтрольований вогонь може перекинутися на ліс або житлові будинки. «Не користуйтеся вогнем для знищення сухої трави та сміття. Не спалюйте сміття на городах та суху траву на відкритих територіях. Трава та сміття легко займаються від сірника або недопалка, а полум'я швидко розповсюджується на значні території» , - наголошували рятувальники.

Щоб люди не забували про життєво важливі правила та дотримувалися їх, рятувальники вручали тематичні листівки та пам’ятки.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині під час ...
Наступна новина: У Волинській області за ...

КОМЕНТАРІ