На Львівщині обговорили питання безпеки пасажирських перевезень

На Львівщині обговорили питання безпеки пасажирських перевезень

14.04.16 08:03 0 1105
У Львівській області відбулась нарада, присвячена безпеці пасажирських перевезень. На зустрічі були присутні представники управління Укртрансбезпеки, поліції, а також автотранспортних підприємств області.

Під час наради йшлося, зокрема, про основні причини ДТП за участю водіїв пасажирського транспорту. Майор поліції Ярослав Мокринський, заступник начальника відділу Управління превентивної діяльності ГУНП у Львівській області, зазначив, що найчастіше такі випадки стаються через перевищення керманичами безпечної швидкості руху, недотримання дистанції, порушення правил маневрування, проїзду перехресть. Трапляються також факти порушення правил зупинки під час посадки та висадки пасажирів.

Звертаючись до представників автотранспортних підприємств, правоохоронець закликав їх здійснювати ретельний контроль за технічним станом транспортних засобів та обов’язково проводити передрейсові медичні огляди водіїв.

Командир роти Управління патрульної служби міста Львова Михайло Герилів розповів присутнім про порушення, які найчастіше здійснюють водії «маршруток». Це, насамперед, розмови по мобільному телефону під час руху, порушення правил зупинки та стоянки. Також правоохоронці нерідко фіксують випадки керування технічно несправними автобусами.

Представник поліції зазначив, що такі порушення є неприпустимими, адже наражають на небезпеку пасажирів.

Правоохоронець також відповів на усі запитання, що цікавили перевізників.

Начальник відділу управління Укртрансбезпеки у Львівській області Ярослав Яцик закликав представників АТП постійно проводити серед водіїв перевірки знань Правил дорожнього руху, звернути увагу на те, або керманичі вміли надавати домедичну допомогу. Окрім цього, він наголосив на важливості дотримання режиму праці та відпочинку.

Керівник Громадського комітету транспортної безпеки у Львівській області Світлана Снігур презентувала присутнім тематичний буклет «Домедична допомога: розпізнати, допомогти, врятувати». Вона зазначила: таке видання мало б стати корисним порадником для водіїв пасажирського транспорту.

Світлана Снігур також нагадала перевізникам про щорічний конкурс «Територія безпеки», під час якого визначатимуть кращих фахівців з безпеки дорожнього руху.

Підбиваючи підсумки наради, начальник управління Укртрансбезпеки у Львівській області Сергій Небесний закликав перевізників дбати про безпеку пасажирів, здійснювати ретельний контроль за водіями та забезпечити належний технічний стан автобусів.

Відділ управління превентивної діяльності

Головного управління Національної поліції

у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: м. Старокостянтинів: ...

КОМЕНТАРІ