З ініціативи міського голови Миколи Романюка відбудеться чемпіонат Луцька із дворового футболу

З ініціативи міського голови Миколи Романюка відбудеться чемпіонат Луцька із дворового футболу

16.04.16 13:32 0 646
У приміщенні міської ради відбулася прес-конференція, на якій презентовано спортивні заходи, які будуть вперше проведені у нашому місті. Йдеться про чемпіонат Луцька із дворового футболу та “Лучеськ півмарафон”. На запитання журналістів відповідали заступник Луцького міського голови Юрій Моклиця, голова комітету по фізичній культурі та спорту Юрій Волинець, директор КЗ “Спорт для всіх” Наталія Назарчук та представник ГО “Спортивний Луцьк” Олександр Оришко.

Юрій Моклиця акцентував, що цього року у Луцьку започатковуються два масові заходи, є сподівання, що вони стануть традиційними, адже у них може взяти участь велика кількість лучан. “Чемпіонат міста із дворового футболу започатковується з ініціативи міського голови Миколи Романюка”, - зазначив Юрій Моклиця.

Детальніше про чемпіонат Луцька із дворового футболу розповіла Наталія Назарчук. За її словами, метою заходу є популяризація аматорського футболу серед населення та залучення широких мас до занять фізичною культурою і спортом, формування у дітей та молоді патріотичних почуттів, відповідальності за свою команду.

26 квітня буде опубліковано регламент та розпочнеться прийом заявок щодо реєстрації учасників. Заявки будуть прийматися до 13 травня року за адресами: вул. Богдана Хмельницького, 19; б-р. Дружби Народів, 13а (“Стріла”); пр-т Відродження, 39 (“Олімпія”); вул. Рівненська, 5 (“Лучеськ”); вул. Степана Бандери, 13 (“Атлет”); вул. Конякіна, 35 (Білий м'яч”); вул. Наливайка, 10 (“Одісей”). Команди будуть формуватися відповідно до мікрорайонів та дворів від 5-15 чоловік. 16 травня відбудеться жеребкування команд.

Відбіркова частина триватиме з 17 травня до 30 червня 2016 року. Учасники будуть поділені на дві групи — дитячо-юнацький склад (від 15 до 19 років) та дорослий склад (20 та більше років). Щоб змагання були аматорськими і масовими, до участі в чемпіонаті не будуть допускатися: професійні футболісти; спортсмени заявлені на дитячо-юнацьку футбольну лігу України (сезону 2015-2016 р.); спортсмени заявлені на дитячо-юнацьку футбольну лігу Волині (вища ліга сезону 2015-2016 р.); спортсмени заявлені в чемпіонаті Волині з футболу (вища ліга, дорослі склади сезону 2015-2016 р ); спортсмени, які біли заявлені в сезоні 2015-2016 р. у чемпіонаті України в футзалі (екстра ліга, перша ліга); спортсмени, які були заявлені в сезоні 2015-2016 р. у чемпіонаті Волинської області з футзалу (супер ліга, вища ліга).

Місто буде поділене на шість зон за мікрорайонами, де розташовані приміщення КЗ “Луцького міського центру фізичного здоров'я населення “Спорт для всіх”. У кожній зоні будуть відбуватися відбіркові ігри за коловим принципом (кожен з кожним). Чемпіонат буде складатися з трьох етапів: І — груповий, ІІ — півфінальний, ІІІ — фінальний.

З шести переможців кожної групи буде відібрано чотири найсильніших команди. 20 серпня у День міста Луцька, відбудеться півфінал та фінал чемпіонату з дворового футболу. Матчі судитимуть висококваліфіковані арбітри ФФ Луцька. Переможці отримають нагороди. Партнери чемпіонату Луцька із дворового футболу ФФ Луцька та комітет по фізичній культурі та спорту Луцької міської ради.

Про “Лучеськ півмарафон” поінформував Олександр Оришко. Змагання проводяться з метою популяризації та пропаганди бігових масових заходів, а також пропаганди здорового способу життя; розвитку масового спорту; популяризації туристичного іміджу Луцька. Організовують пробіг ГО “Спортивний Луцьк” та Луцька міська рада за сприяння ТМ «Дмитрук», «Модерн Експо», туристичного магазину «Альпініст».

У змаганнях можуть брати участь особи різного віку і статі. Дистанції змагань будуть різними, відповідно до віку учасників.

У легкоатлетичних дистанціях:

Півмарафон: індивідуально і команди (21. 0975 км) - для учасників віком 18 років і старше;

10 км - для учасників віком 18 років і старше;

5 км - для учасників віком 14 років і старше;

1000 м - для учасників віком 9-13 років;

500 м - для учасників віком 7-8 років;

100 м – для учасників до 6 років (включно)

Вік учасників змагань визначається станом на 11 вересня поточного року.

Реєстрація можлива в режимі on-line на сайті організатора змагання http://sport.lutsk.ua

Електрона реєстрація учасників відкрита з 06.10.2015 року по 10.04.2016 року.

Реєстрація в день проведення забігу з 8:00 до 9:30.

Учасник вважається зареєстрованим, якщо він заповнив заявку та сплатив стартовий внесок.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 5 травня стартує ЗНО на ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ