Чернігів: Не випалюйте суху траву!

Чернігів: Не випалюйте суху траву!

16.04.16 19:42 0 812
Від початку весни рятувальники УДСНС Чернігівської області вже неодноразово ліквідовували пожежі в екосистемах.

Щорічно пожежі в природних екосистемах завдають значного збитку державі та, в першу чергу, навколишньому середовищу, можуть спричинити пожежі будівель, знищити лінії електромереж, лісові насадження.

Найчастіше пожежі у природних екосистемах виникають в результаті людської недбалості та неуважності. Особливо збільшується кількість такого роду пожеж у весняно-літній період.

За статистикою з початку 2016 року на території Чернігівської області сталося 45 пожеж в житловому секторі внаслідок спалювання сухої рослинності та сміття на відкритій місцевості – 150 випадків, внаслідок чого випалено 579,38 га.

Самовільне випалювання рослинності або її залишків, згідно ч.1 ст.77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, карається накладенням штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто від 170 до 340 гривень) і на посадових осіб – від п'ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто від 850 до 1190 гривень).

Заборонено спалювання всіх видів відходів на прибудинкових територіях і в сміттєзбірниках, на території зелених насаджень. Самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із водно-болотною та іншою природною рослинністю або її залишків у смугах відводу автомобільних доріг і залізниці, а також опалого листя у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу тягне за собою вищевказану адміністративну відповідальність.

У випадках значного поширення пожежі – негайно повідомляйте про загоряння за телефоном 101.

За інформацією Навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД Чернігівської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Свої книги презентував ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ