Житомирщина: громадськість долучається до вивчення проблеми виробництва деревного вугілля в області

Житомирщина: громадськість долучається до вивчення проблеми виробництва деревного вугілля в області

16.04.16 10:44 0 560
За інформацією управління екології та природних ресурсів Житомирської ОДА громадяни північних районів області та громадські організації виявляють неабияку стурбованість з приводу недотримання відповідних норм при виробництві деревного вугілля. Адже це призводить до великої задимленості повітря та несанкціонованої вирубки лісових насаджень.

За ініціативи громадського об'єднання «Єдина справа» 15 квітня відбулась зустріч з начальником управління Вадимом Войцешуком. Під час зустрічі представники ГО повідомили, що під час роботи устаткування («бочок») в атмосферне повітря викидається оксид натрію, оксид сірки, вуглекислий газ, суспендовані тверді частинки, смоли, що негативно впливає на здоров'я людей. Крім того, було повідомлено про наявність у викидах забруднюючих речовин – фурфуролу і оцтової кислоти, які не зазначаються розробниками обгрунтовуючих матеріалів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Дані речовини є шкідливими і відносяться до 3-го класу небезпеки.

Окрім того, встановлення установок по виробництву деревного вугілля проводиться без залучення атестованих працівників. Ще більшої шкоди довкіллю завдає дане «виробництво», якщо для цього процесу використовуються лісові насадження з територій, які забруднені радіонуклідами внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

Також активісти повідомили про факти використання для виробництва деревного вугілля старих будівель, які розміщені в другій зоні безумовного (обов'язкового відселення).

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У Тернополі відзначили ...

КОМЕНТАРІ