Заступник Міністра молоді та спорту Ігор Гоцул ознайомився з об’єктами спортивної інфраструктури Тернопільщини

Заступник Міністра молоді та спорту Ігор Гоцул ознайомився з об’єктами спортивної інфраструктури Тернопільщини

16.04.16 08:00 0 624
У рамках робочої поїздки заступник Міністра молоді та спорту Ігор Гоцул відвідав об'єкти спортивної інфраструктури Тернопільської області. Зокрема, біатлонну базу ФСТ «Колос», що у селі Підгороднє Тернопільського району.

Єдина працююча у західному регіоні біатлонна база, де свого часу тренувалася чемпіонка світу, відома біатлоністка Олена Підгрушна, перебуває під загрозою цілковитого знищення. Низку перешкод, що стають на заваді ефективному функціонуванню спортивного комплексу, окреслив начальник управління фізичної культури та спорту Тернопільської облдержадміністрації Віктор Мацикур.

Найголовніша проблема полягає в порушенні цілісності даного спортивного коплексу. Окремі земельні ділянки, що на території бази вже приватизовані. Тут тренуються діти, а на одній із таких ділянок вже функціонує пилорама, що забруднює навколишнє середовище.

«Якщо нам вдасться подолати всі труднощі, залучивши Міністерство, а також земельні та будівельні служби, ми зможемо створити надсучасний комплекс, у якому відбуватиметься підготовка національних команд й проводитимуться змагання європейського рівня, — переконаний Віктор Мацікур».

На часі — питання виділення з держфонду земельної ділянки для стрільбища, а також розробка ескізного проекту будівництва лижороллерної траси.

«Для того, щоб отримати підтримку з Кабміну, вам необхідно надати чітко сформульовану стратегію дій, спрямованих на збереження даного об'єкту, — підсумував Ігор Гоцул».

Заступник Міністра молоді та спорту відвідав тернопільський веслувальний канал. На його базі планують створити Центр водних видів спорту, відтак на місці посадовцю презентували відповідний проект. Ще у 90-тих роках веслувальний канал був практично готовим до експлуатації, але об'єкт так і не завершили. Та не зважаючи на це, тут активно проводяться водні змагання.

«Природа створила всі умови для змагань з водних видів спорту, відтак наше завдання – лише упорядкувати дану територію, — зазначив Віктор Мацікур. — Змагання не лише підвищать туристичну привабливість нашого краю, а й дозволять залучити додаткові кошти для розвитку області».

Окрім веслувального каналу тут планують облаштувати спортивне містечко, де займатимуться ще й легкою атлетикою та ігровими видами спорту.

Також Ігор Гоцул оцінив стан проведення реконструкції комунального підприємства «Тернопільський міський стадіон». Арена розміщена на території «Старого парку». «Це найбільший футбольно-легкоатлетичний стадіон Тернополя та області, — підкреслив Віктор Мацікур. — Після масштабної реконструкції стадіон оснащений 15 150 пластиковими місцями під накриттям й поділений на 48 секторів. Функціонує електронне табло, освітлення 1200 люксів. Обладнаний п'ятьма стаціонарними точками відеозйомки для проведення телевізійних трансляцій футбольних матчів».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Как правильно выбрать ...
Наступна новина: Закарпатські рятувальники ...

КОМЕНТАРІ