Степан Барна зустрівся із першим заступником Міністра молоді і спорту України Ігорем Гоцулом

Степан Барна зустрівся із першим заступником Міністра молоді і спорту України Ігорем Гоцулом

16.04.16 18:58 0 627
Голова обласної державної адміністрації Степан Барна зустрівся із першим заступником Міністра молоді і спорту України Ігорем Гоцулом.

Також на зустрічі були присутні міський голова Сергій Надал, заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Юрик,начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Віктор Мацикур, начальник відділу сім'ї та молоді облдержадміністрації Ігор Чорний.

Головною темою для обговорення стали питання, пов'язані з подальшою долею спортивних шкіл, фінансуванням спорту та розвитком спортивної інфраструктури.

«Спорт – один з пріоритетів розвитку держави. Якщо Міністерство буде збільшувати витрати на спорт, то значно менше коштів доведеться витрачати на охорону здоров`я та боротьбу з дитячою злочинністю, - зазначив перший заступник Міністра молоді і спорту України Ігор Гоцул. – За даними статистики ВООЗ, 1 долар, вкладений у розвиток спорту, зекономить 8 доларів, які потрібно витрачати на медицину. Спорт треба розвивати як через Міністерство, так і на місцях».

Також під час зустрічі обговорили ситуацію, що склалася із фінансуванням спортивних шкіл Тернопільщини, структуру видатків на спортивну галузь.

«Спортивні об'єкти, спортивні школи на місцях, масовий спорт і дитячий спорт – відповідальність місцевої влади. Ми розуміємо, що це додаткове навантаження на бюджет, але насамперед мова йде про здоров`я наших дітей. Місцева влада отримала достатньо потужний ресурс і може ним користуватися. Адже відбуваються зміни, в тому числі децентралізації. Повноваження віддаються на місця. Від вас залежить якою буде в регіоні спортивна політика», - констатував Ігор Гоцул.

Голова обласної державної адміністрації Степан Барна подякував за візит.

«Ми маємо добрі спортивні традиції, маємо спортсменів, які прославляють не тільки Тернопільщину, а в всю Україну на міжнародній арені, - констатував очільник краю. – До того ми шукаємо різні можливості проведення реконструкції та відбудови об`єктів спортивної інфраструктури. У нас є співпраця у цьому плані з головами районних державних адміністрації, представниками органів місцевого самоврядування».

Також у рамках робочої поїздки перший заступник Міністра молоді і спорту України Ігор Гоцул відвідає об`єкти спортивної інфраструктури, поспілкується з головами РДА.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: За сприяння управління ...

КОМЕНТАРІ