У Волинській області рятувальники провели дітей День цивільного захисту

У Волинській області рятувальники провели дітей День цивільного захисту

16.04.16 08:56 0 694
15 квітня в навчально-виховному комплексі № 26 міста Луцька співробітники Управління ДСНС України у Волинській області спільно з представниками добровільного пожежного товариства та навчально-методичного центру безпеки життєдіяльності в рамках дня цивільного захисту навчали учнів правил безпеки життєдіяльності.

Фахівці навчально-методичного центру безпеки життєдіяльності детально розповіли учням про порядок дій у випадку загрози терористичного акту, виявлення підозрілих чи застарілих вибухонебезпечних предметів, а для кращого сприйняття інформації учням продемонстрували навчальні відеоролики.

Начальник сектору зв’язків із засобами масової інформації та роботи з громадськістю Управління ДСНС України у Волинській області Володимир Нестеров пояснив, які небезпеки чатують на дітей вдома, в школі чи та під час відпочинку на природі, роз’яснив, до яких сумних наслідків призводить людська безпечність при поводженні з вогнем чи нехтуванні правилами безпеки життєдіяльності. Він навчив дітей порядку дій на випадок кризових ситуацій та як ліквідувати пожежу власними силами без загрози для власного здоров’я та життя за допомоги вогнегасника.

Фахівці ДСНС разом з представниками добровільного пожежного товариства провели спочатку теоретичні, а потім і практичне заняття щодо надання постраждалій людині першої долікарської допомогти. На спеціальному комп’ютеризованому манекені «Максим» всі охочі спробували виконати непрямий масаж серця та штучну вентиляцію легенів. Опісля рекомендацій усі охочі могли самотужки потренуватися у виконанні реанімаційних заходів непритомній людині. Також фахівці цивільного захисту показали учням різноманітні прийоми накладання пов’язок для надання потерпілому допомоги при кровотечі.

Працівники Служби порятунку «101» переконані, що виконання простих правил безпеки вбереже дітей від надзвичайних ситуацій, а вміння педагогів донести до підростаючого покоління прості постулати безпеки і навчити допомогти ближньому можуть врятувати людське життя.

У ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Вінничина: відкрито ...

КОМЕНТАРІ