В Івано-Франківську відбувся міський етап Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних

В Івано-Франківську відбувся міський етап Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних

16.04.16 11:05 0 620
Ось уже більше двадцяти років поспіль в нашій країні проводиться Всеукраїнський фестиваль Дружин юних пожежних. Успіх цього заходу, котрий у 1995-тому планувався як одноразовий, за популярністю перевершив сподівання не лише освітян, а й професійних рятувальників. Тема безпеки життєдіяльності в умовах сучасного урбанізованого світу є настільки актуальною, що фестиваль Дружин юних пожежних вирішили проводити щорічно. За звання кращих юні рятувальники боряться на різних рівнях.

15 квітня міський фестиваль Дружин юних пожежних проходив і в актовій залі школи-гімназії №3 у Івано-Франківську.

За звання кращої та право представляти Івано-Франківськ на обласному етапі Фестивалю боролися дванадцять команд.

Фестиваль юних пожежних – саме те дійство, на котрому діти можуть найрізнобічніше продемонструвати свої теоретичні знання правил безпеки життєдіяльності та практичні уміння застосовувати їх за умов реальної небезпеки. Завдання для усіх конкурсів та тестів підбираються доволі складні, але саме це додає учасникам завзяття долати все нові і нові рубежі.

… Жеребкування – і змагання розпочалися. У залі панувала радісна та піднесена атмосфера. Діти кожної команди протягом цілого року старанно готувалися до Фестивалю, тож зрозуміло, що пальму першості хотіли отримати усі. Деякі команди брали участь у подібних конкурсах уже неодноразово, інші ж пробували свої сили на великій сцені вперше. Проте усі прагнули своїм виступом донести до людей одну просту істину: життя – одне і, щоб його зберегти, потрібно всього-навсього виконувати зовсім нескладні правила безпеки.

У кожному із конкурсів – а це традиційні «Візитка», «Домашнє завдання», «Плакат соціальної реклами», «Рятувальна мотузка», «Медичний», «Гриби, ягоди», «Переправа» та «Влучний ствольщик» - відчувалося поєднання творчої роботи педагогів і дітей. Правила безпеки життєдіяльності тут для легкості сприйняття обігрувалися та показувалися у найнеочікуваніших ракурсах. У виступах дітям допомагали хороші артистичні здібності, фізична підготовка, а трішечки – й фортуна. Номери були надзвичайно веселі, незвичні і дотепні. Команди порадували глядачів та жюрі своїми різнобічними талантами: надзвичайним артистизмом, хорошою хореографічною підготовкою, чудовими голосами, мистецтвом перевтілення. І, найголовніше, усі показали високий рівень обізнаності щодо рятувальної справи.

Свято тим часом добігало кінця... Під час підбиття підсумків членам жюрі дуже важко було залишатися об’єктивними, адже багато команд показали хороші результати.

Переможцем міського етапу фестивалю Дружин юних пожежних в Івано-Франківську стала команда школи-гімназії №3 «Спалах». На другій сходинці почесного п’єдесталу опинилися юні пожежні із «Бистриці» Микитинецької загальноосвітньої школи, а на третій – учасники команди ЗОШ №5. Усі переможці отримали від організаторів фестивалю грамоти та солодкі подарунки.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі відзначили ...
Наступна новина: На Вінничині активізація ...

КОМЕНТАРІ