В Закарпатській області рахівські рятувальники нагадали людям правила пожежної безпеки

В Закарпатській області рахівські рятувальники нагадали людям правила пожежної безпеки

16.04.16 15:12 0 581
Протягом двох днів, 14-15 квітня, представники Рахівського районного відділу ДСНС здійснили пожежно-профілактичні відпрацювання двох населених пунктів – смт Кобилецька Поляна та с. Кваси. Якщо в Кобилецькій Поляні цьогоріч ще не трапилося жодного загорання, то у Квасах зареєстрували аж три таких випадки. Загалом у Рахівському районі з початку 2016-го сталося 39 пожеж.

Традиційно під час відпрацювання рятувальники навідалися до приватних помешкань, поспілкувавшись із їхніми господарями. Головними темами розмов стали дотримання правил пожежної безпеки в побуті й заборона спалювання сухої трави та сміття. У Кобилецькій Поляні окрему увагу приділили обходу багатоповерхових будинків, де існує серйозна проблема з електрогосподарством. Зокрема, тут використовують тимчасову електромережу й запобіжники з саморобними плавкими вставками. Відтак представники ДСНС пояснили мешканцям будівель всю небезпеку подібної поведінки й прийняли рішення звернутися до Рахівського РЕМ із проханням посприяти в усуненні недоліків протипожежного характеру.

Не обійшлося й без виховання підростаючого покоління. У Квасах рятувальники завітали до місцевої загальноосвітньої школи, де зібрали на подвір’ї близько півсотні учнів. Їм розповіли, як треба діяти у випадку виникнення пожежі, а також нагадали правила поведінки під час відпочинку в лісі, при виявленні вибухонебезпечних предметів і розбитті ртутного термометра. Для кращого засвоєння отриманих відомостей дітям роздали спеціальні інформаційні листівки.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З 18 по 22 квітня у ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ