В Житомирській області рятувальники навчили школярів правилам безпечної поведінки

В Житомирській області рятувальники навчили школярів правилам безпечної поведінки

16.04.16 17:40 0 506
15 квітня до Житомирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 35 завітали місцеві вогнеборці. Цього дня вони провели для школярів День цивільного захисту. З самого ранку дітвора вже знала про візит фахівців ДСНС, однак коли на шкільне подвір’я із сиренами заїхав пожежний автомобіль, сотні малюків дещо запанікували та кинулися до вікон школи аби дізнатися, що ж відбувається.

Через кілька хвилин після прибуття рятувальників у школі оголосили евакуацію всіх хто знаходився у приміщенні. На щастя, евакуація виявилася навчальною. Таким був задум надзвичайників аби максимально заінтригувати учнів. Їх зібрали на лінійці та пояснили, що це був перший етап Дня цивільного захисту. Вогнеборці оцінили швидкість та правильність дій школярів під час евакуації. На лінійці інспектор Житомирського міського відділу провів з учнями пізнавальну бесіду стосовно азів безпечної поведінки. Слухачі дізналися як діяти у разі виявлення підозрілих предметів, що робити у разі виникнення пожежі, як допомогти потопаючому на воді та як поводити себе у побуті.

Безумовно більшість присутніх з нетерпінням чекала на те, коли ж рятувальники продемонструють своє спорядження та покажуть на що вони здатні. Перш за все на очах у школярів вони ліквідували умовну пожежу. Після цього зібрали всіх навколо пожежного автомобіля та розповіли яке спорядження та для ліквідації якої надзвичайної події використовують його. Кожен бажаючий міг одягнути бойове обмундирування, посидіти за кермом пожежного автомобіля та, звичайно, зробити фото на пам'ять.

- Кожна така зустріч вогнеборців із підростаючим поколінням залишає позитивний заряд емоцій, – розповідає начальник Управління ДСНС України у Житомирській області Ігор Нікітчук. – Під час подібних заходів дітвора може на власні очі побачити справжніх рятувальників та детальніше ознайомитися з особливостями їхньої непростої роботи. Ті правила безпеки, які вони вивчають в школі можуть стати в нагоді будь-коли. ж вони зайвий раз їх закріпили. Якщо хоча б щось із почутого та побаченого їм запам’яталось, то рятувальникам в майбутньому доведеться ліквідовувати набагато менше надзвичайних подій та ситуацій.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Попередження про пориви ...
Наступна новина: Чернігівщина: подорож 15 ...

КОМЕНТАРІ