На Хмельниччині рятувальники відзначили День пожежної охорони

На Хмельниччині рятувальники відзначили День пожежної охорони

16.04.16 19:52 0 1905
15 квітня, напередодні Дня пожежної охорони, на урочисте зібрання до Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області завітали вогнеборці, ветерани, пенсіонери пожежної охорони. Всіх їх об’єднала професія, яка для більшості стала сенсом життя.

Начальник Головного управління Едуард Братко привітав усіх зі святом, побажав мирного неба над головою, спокою і витримки, життєвої енергії й стійкості духу в справі служіння державі та народу України. « на Хмельниччині на сторожі безпеки громадян від вогняної стихії службу несуть 1800 чоловік, – зазначив Едуард Братко, – які з початку 2016 року ліквідували 321 пожежу, під час різних обставин врятували 47 людських життів. – Це дійсно герої не лише ДСНС, але й України, які, незважаючи на складний час у державі, з честю виконують свій громадянський та службовий обов’язок».

За самовіддану службу та бездоганне виконання професійних обов’язків працівники, ветерани та пенсіонери пожежної охорони були нагороджені почесними грамотами, подяками та цінними подарунками від Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Хмельницької обласної державної адміністрації, обласної та міської рад і Головного управління. Від Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та служби цивільного захисту України сивочолі ветерани пожежної охорони Йосип Мацедон отримав медаль «За відвагу на пожежі», Костянтин Дарченко – медаль «Герой-рятівник», Олександр Дорошкевич вшанований грамотою «Величі честі і достоїнства», Валентина Ларіна та Фелікс Здоровецький нагороджені Почесними грамотами, а Віктор Мельничук – подякою.

Під час проведення зібрання всі присутні переглянули історичні документальні кадри з повсякденних буднів вогнеборців, а на завершення заходу настоятель каплиці Божої Матері Непалимої Купини отець Георгій привітав вогнеборців зі святом, зачитав молитву та окропив усіх присутніх свяченою водою.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ