Свої книги презентував вінницький письменник Віктор Цимбал (+фото)

Свої книги презентував вінницький письменник Віктор Цимбал (+фото)

16.04.16 19:30 0 840
14 квітня 2016 року в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА відбулась презентація двох книг вінницького письменника, лауреата літературної премії імені М. Стельмаха за 2014 рік, Віктора Цимбала: збірка лірики «Дорога до себе» та книги сатири та гумору «Час вибирати», які вийшли за сприяння редакції журналу «Вінницький край».

Як зазначив голова Вінницької обласної організації Національної спілки письменників України Михайло Каменюк: «Віктор зумів перебороти спокусливу крикливість публіцистичності, його образки, портрети сучасного села і його соціального стану досягають баладного рівня, це вражаючі, сповнені болю і любові новели-освідчення. Таким же драматичним і вогненнословим є освідчення поетового героя Жінці. Чистота, благород¬ство його кохання не може залишити байдужим читача. Відданість і вірність тут ніколи не с безпідставними».

У заході взяли участь редактор журналу «Вінницький край» Вадим Вітковський, голова Вінницької обласної організації Спілки журналістів України Василь Паламарчук, письменники Вінниччини та члени родини автора книг Віктора Цимбала.

Для довідки:

12 січня 1951 року в сім'ї вчителя іноземних мов Джулинської середньої школи Бершадського району Вінницької області Цимбала Олексія Омеляновича народився син Віктор.

Дитячі та шкільні роки минули в рідному селі, в 1968 році закінчив десятирічку і після невдалої спроби вступити до Львівського університету поїхав на Донбас, де здобув спеціальність електрослюсаря. Потім служба в армії, у Читинській області.

1971 року став студентом факультету журналістики Київського держуніверситету. 22 травня сумнозвісного 1972-ого, за покладання квітів до пам'ятника Кобзарю, був звинувачений у «политической бли¬зорукости и пособничестве украинским буржуазным националистам» і виключений з комсомолу та з університету.

З тих пір триває навчання в трудових університетах. Працював на Київському редукторному заводі, в райгазеті м. Хромтау Актюбинської області, на будовах близького і не дуже близького зарубіжжя, на нафтопромислах Тюмені. Довгий час був художником- оформлювачем на різних підприємствах м. Вінниці. До виходу на пенсію працював малярем рембуддільниці Вінницького комбінату хлібопродуктів № 2, що в селищі Десна Вінницького району.

Одружений. Дружина — Людмила Григорівна — в минулому викладач Вінницького політехнікуму. Має трьох доньок: Оленку, Катрусю та Олечку та онуків: Женю, Влада, Ярика, Захарчика й Оленку.























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Чернігів: Не випалюйте суху ...

КОМЕНТАРІ