На Вінничині активізація інвестиційних процесів залишається пріоритетним напрямом діяльності обласної влади (+фото)

На Вінничині активізація інвестиційних процесів залишається пріоритетним напрямом діяльності обласної влади (+фото)

16.04.16 11:17 0 598
На цьому під час засідання колегії обласної державної адміністрації, що пройшло під головуванням керівника Вінниччини Валерія Коровія, акцентував увагу перший заступник голови ОДА Андрій Гижко.

Підсумовуючи результати тримісячної діяльності, він відзначив, що упродовж І кварталу перед органами влади було чимало викликів, які потребували пошуку оптимальних шляхів реагування. Та, попри непрості умови, в області велася системна робота з реалізації пріоритетних завдань, визначених Стратегією розвитку регіону, одним із яких є залучення інвестицій.

«У минулому році в області реалізовано 19 інвестиційних проектів на суму більше 1,9 млрд. грн., що дозволило створити понад 1640 робочих місць. На даний час приватними інвесторами в промисловості реалізується 57 довгострокових інвестиційних проектів загальною вартістю близько 20 млрд. грн. Завершення їх реалізації дозволить створити понад 5100 нових робочих місць», - повідомив Андрій Гижко.

Серед найбільших таких проектів він виокремив будівництво нового заводу з виробництва холодильного обладнання у місті Вінниця, розширення виробничих потужностей ТОВ «БарлінекІнвест», ТОВ «Люстдорф» та переробного комплексу ВП «Птахофабрика «Вінницький бройлер», а також реконструкцію Вінницького олійножирового комбінату.

На стадії реалізації перебувають і 45 інвестиційних проектів в галузі АПК на суму понад 4,7 млрд. грн., спрямованих на розвиток галузі рослинництва та тваринництва, інфраструктури для зберігання зерна та плодоовочевої продукції.

Характеризуючи ситуацію в агропромисловому комплексі, перший заступник голови ОДА відзначив, що, порівняно з аналогічним періодом попереднього року, в сільському господарстві з початку року забезпечено приріст виробництва на 5,9 %. Область займає перше місце в Україні за обсягами виробництва валової продукції сільського господарства, виробництва молока та м'яса, чисельністю поголів'я ВРХ, в т.ч. корів та птиці.

Нині в регіоні триває комплекс весняно-польових робіт. За інформацією Андрія Гижка, вже посіяно понад 97% площ ранніх зернових, завершується посів цукрових буряків, і майже всі райони приступили до посіву кукурудзи на зерно.

Торкнувся посадовець і питання забезпечення організаційної та роз'яснювальної роботи щодо об'єднання особистих селянських господарств в обслуговуючі кооперативи. Адже саме необізнаність населення, на його переконання, не дає змогу селянам скористатися перевагами об'єднань в кооперативи, державною підтримкою та участю в міжнародних грантових проектах.

«На значна частина сільськогосподарської продукції виробляється особистими господарствами населення, зокрема: овочів біля – 99 %, плодів та ягід – 50 %, молока – 72 %, м'яса – 17 %, - зазначив Андрій Гижко. – Необхідно об'єднати зусилля дрібних виробників, спростити доступ продукції до агросервісних послуг та каналів збуту, організації зберігання та переробки, що позитивно вплине на соціальний розвиток сільських територій та сільських громад».

З цією метою, за словами першого заступника голови ОДА, рішенням обласної Ради було прийнято Програму розвитку особистих селянських, фермерських господарств, кооперативного руху на селі та дорадництва на 2016-2020 роки. І вже в поточному році на реалізацію відповідних заходів з обласного бюджету виділено 2 млн. грн.

Окремо зупинився Андрій Гижко на динаміці надходжень податків і зборів до бюджетів усіх рівнів. За його словами, за І квартал 2016 року надходження до Зведеного бюджету зросли на 12,2,%, або на 210,4 млн. грн. , і становлять більше 1,94 млрд. грн.

«За оперативними даними, за 3 місяці цього року обсяг доходів до місцевих бюджетів збільшився на 339,6 млн. грн., або на 46,6% . Дохідну частину бюджету до плану на 3 місяці виконано по всіх 36-ти бюджетах адміністративно-територіальних одиниць. З 697 сільських, селищних, міських рад свої бюджети по власних і закріплених доходах по планах на 3 місяці 2016 року виконали 689 рад», - повідомив посадовець. А також підкреслив, що зміни до Бюджетного кодексу України, внесені торік у рамках бюджетної децентралізації, дали можливість за січень-березень поточного року додатково отримати фінансові ресурси для розвитку територіальних громад у сумі 93 млн. грн.

Крім того, перший заступник голови облдержадміністрації інформував про заходи, що реалізуються в області на підтримку учасників антитерористичної операції, акцентував увагу на позиції вдосконалення діяльності центрів надання адміністративних послуг та наголосив на необхідності безумовного забезпечення переданих на місця повноважень з державної реєстрації.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківську ...
Наступна новина: За 2015 рік п’ятеро лучан ...

КОМЕНТАРІ