Як знайти роботу після 45 років?

Як знайти роботу після 45 років?

16.04.16 22:22 0 578

За практичними рекомендаціями з пошуку роботи для людей, кому за 45-ть.

Створіть "експертний імідж"

На початковому етапі це відбере чимало часу і енергії, зате окупиться сторицею. Для початку доведеться погодитися на викладання на професійних курсах. Наприклад, якщо ви бухгалтер - йдіть викладати на курси бухгалтерів. Навіть якщо сьогодні ви працевлаштовані і цілком задоволені своїм місцем, йдіть викладати на півставки. У кандидата за 45-ть з'являється перевага в тому випадку, якщо його сприймають як наставника. Не лінуйтеся брати участь в галузевих конференціях. Найкраще в якості доповідача. У потенційного наймача має скластися враження, що перед ним - метр. Тоді навіть якщо вас не наймуть на ставку, цілком можуть запросити в якості консультанта, а це теж гроші.

Шукайте відрядну роботу

Ваші молодші конкуренти на ринку праці, як правило, шукають місце зі ставкою. Відрядної схеми оплати бояться, і не без причин: при таких умовах працювати доводиться інтенсивніше. Так що найнятися буде нескладно. Далі все залежить від показників ефективності праці. Перевага тих сфер діяльності, де платять відрядно, в тому, що ніякі вікові стереотипи не завадять вам зробити кар'єру. Керівнику служби збуту зовсім неважливо, скільки років менеджеру з продажу, якщо він укладає більше угод, ніж його молодші колеги.

Шукайте вакансії з релокацією

Якщо ваше сімейне становище, та й взагалі життєві обставини дозволяють знятися з місця і кудись переїхати - вкажіть це в резюме. Також вкажіть, якщо готові до частих і тривалих відряджень. Є на ринку праці така недооцінена ніша - вакансії в регіонах для кваліфікованого персоналу. Кваліфікацію звичайно отримують у великих містах, а потім там і осідають. Для людини, що живе в Києві, Одесі чи Харкові, вакансія, що припускає проживання в райцентрі із загадковою назвою, здається непривабливою, навіть якщо наймач обіцяє хорошу зарплату. Такі пропозиції часто відхиляють, і даремно. Умови релокації часто включають надання квартири, а іноді і покриття транспортних витрат. Плюс - ціни в райцентрі, а значить, і ваші особисті витрати на новому місці за визначенням будуть нижчими, ніж в місті-мільйоннику. До того ж вашу київську квартиру цілком можна здати в оренду. Словом, якщо зараз у вас немає заощаджень, погоджуйтеся на релокацію - вони з'являться.

Вивчіть іноземну мову і освойте сучасні гаджети

Це необхідна умова пошуку високооплачуваної кваліфікованої роботи в сучасному світі. Роботодавець, який має намір відхилити вашу кандидатуру за віком, швидше за все, побоюється негнучкості розуму і нездатності вивчити щось нове. Покажіть йому, що, незважаючи на вже не юний вік, ви ще цілком здатні навчатися.

Торгуйте досвідом

Досвід - ще одна конкурентна перевага старшого віку. Молодші колеги просто не встигли його накопичити. Однак, коли надумаєте їм поділитися, уникайте виразів "ось в наш час" або "ми в ваші роки". Вони наводять на думку про старість.

Конспіруйтеся

Іноді ми готові погодитися на посаду, яка набагато нижча за ту, яку ми займали в минулому. Так ось, якщо хочете влаштуватися нянею, водієм або продавцем, не потрібно вказувати в резюме, що колись ви були директором. Ніхто не захоче найняти людину з дуже високою кваліфікацією - всі знають, що якщо співробітник overqualified, значить, вакансія закрита ненадовго.

Станьте коучем

Якщо можете дозволити собі витратити $ 1,500 та 4 місяці на навчання, - отримаєте сертифікат коуча. Виберіть яку-небудь сферу життя, в якій ви могли б бути наставником. Саме в сфері наставництва вік не просто не завадить, а стане конкурентною перевагою. Так вже влаштована людська психіка - ми завжди з великою увагою і довірою ставимося до порад тих, хто старше нас.

Займайтеся спортом

Для того щоб наймачі вважали вас конкурентним, потрібно тримати себе в тонусі. Фізичний і емоційний стан кандидата - фактори, які найчастіше визначають успішність проходження співбесід.

Демпінг

Не вказуйте в резюме свої очікування щодо зарплати. З жалем доводиться визнати, що для більшості роботодавців вибір між 35-річним та 50-річним кандидатами, які претендують на ту ж саму зарплату визначений. Такого порівняння потрібно уникнути. Крім того, іноді має сенс погодитися на зарплату, яка трохи нижча ринкової. Це в будь-якому випадку краще, ніж сидіти без роботи.

Не варто баламутити!

Відмовтеся від сарказму на робочому місці, і тим більше, не видавайте ніяких саркастичних зауважень під час співбесіди. Особливо якщо співробітник компанії-наймача, який проводить інтерв'ю, виявиться молодшим вас. Те, що ви в деяких речах тямите більше, ніж молодші конкуренти, має бути ясно і без підколів. Оточуючі, в тому числі і наймачі, відчувають, що за сарказмом 45-річного криється гірка образа на суспільство, що дискримінує старше покоління. Скривджених ніхто не наймає.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Буковина: рятувальники ...

КОМЕНТАРІ