Тернопільська область: на передодні Дня пожежної охорони рятувальники оновили фігури Святого Флоріана

Тернопільська область: на передодні Дня пожежної охорони рятувальники оновили фігури Святого Флоріана

17.04.16 13:16 0 885
Рятувальники більшості країн Європи та Америки своїм покровителем вважають Святого Флоріана – захисника від пожеж. Шанують його і на Тернопільщині. Недарма тут, на фасадах багатьох пожежно-рятувальних підрозділів, встановлена фігура цього Святого. Такі ж пам’ятки дійшли крізь століття й збереглись в селах Швайківці та Мухавка Чортківського, Загір’я Зборівського, селищі Микулинці Теребовлянського районів, як пам'ять про пожежі минулі та оберіг від пожеж майбутніх.

Та обереги, споруджені ще у минулих століттях, теж потрібно комусь оберігати та доглядати. Шефство над ними взяли, звісно ж, рятувальники. Протягом 14-15 квітня, на передодні Дня пожежної охорони, вони провели толоку у вищеназваних населених пунктах, під час якої дбайливо прибрали прилеглу територію, а також почистили та побілили фігури свого небесного покровителя.

Такі заходи у Тернопільській області вже стали традиційними, адже працівники «Служби порятунку 101» розуміють: у тих, хто не береже свого минулого – не буде й майбутнього.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ