Перше в Україні «сонячне» дерево для зарядки мобільних пристроїв відкрили у Тернополі

Перше в Україні «сонячне» дерево для зарядки мобільних пристроїв відкрили у Тернополі

17.04.16 13:36 0 929
15 квітня у тернопільському сквері Чорновола відкрили перший в Україні сучасний пристрій – «сонячне дерево», яке виробляє електрику із сонячного світла та дає змогу за допомогою спеціальних кабелів заряджати мобільні телефони та інші гаджети. Як розповідає міський голова Сергій Надал, «сонячне дерево» встановлене у Тернополі у рамках проведення «Днів сталої енергії», які відбуваються з 14 до 15 квітня. Окрім того, такий пристрій – це подарунок тернопільських бізнесменів, тому кошти із міського бюджету не витрачалися.

«Впродовж двох днів у Тернополі під час «Днів сталої енергії» перебувають представники європейських фінансових установ, із якими співпрацює наше місто у сфері енергоефективності та енергозбереження. Тому відкриття такого дерева - це важливий крок до широкого впровадження у місті таких екологічних технологій, як використання сонячної енергії, - розповідає Сергій Надал. - Цим шляхом вже пішли розвинуті країни, де звичними стали електромобілі, використання сонячної енергії для вуличного освітлення та побутових прикладі. Вірю, що уже у найближчі роки використання подібних приладів у домашніх умовах стане звичним для українців, як звичним це є у багатьох європейських містах».

Очільник Тернополя додав, що міська рада готова сприяти і допомагати будь-який ініціативі щодо запровадження альтернативних джерел енергетики, адже за такими технологіями - майбутнє.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: У Тернополі з’явиться сквер ...

КОМЕНТАРІ