У Тернополі з’явиться сквер ім. Яна Тарновського,а у замку облаштують музей

У Тернополі з’явиться сквер ім. Яна Тарновського,а у замку облаштують музей

17.04.16 13:46 0 716
15 квітня 1540 року - день заснування Тернополя. Саме цього дня, 476 років тому, польський король видав коронному гетьману Яну Тарновському грамоту на заснування міста. З нагоди цього свята очільник Тернополя Сергій Надал відкрив на фасаді замку дві анотаційні дошки з QR-кодами, які присвячені засновнику міста та історії замку.

У привітанні тернополян міський голова зазначив, що символічним буде вшанувати пам’ять засновника міста створенням у Тернополі скверу ім. Яна Тарновського. А з нагоди перебування цими днями у Тернополі генія сучасності, художника Івана Марчука, міська рада виступає з пропозицією облаштувати у замку Музей картин Івана Марчука.

«Щиро вітаю усіх із днем народження нашого міста Тернополя! Наше місто формувалося під впливом культурних традицій різних народів, однак ніколи не втрачало свою ідентичність. Впродовж століть - від заснування перших поселень і до сьогодення - городяни переживали різні часи. Найскладнішим у нашому життєписі, звичайно, було ХХ століття – дві світові війни, тривала радянська окупація, визвольні змагання Української повстанської армії та боротьба за державну незалежність України, - зазначив Сергій Надал. - Любимо, пишаємося та цінуємо наш рідний Тернопіль з його багатовіковою історією. Слава поколінням тернополян, які своєю працею, енергією та мріями, збудували місто! Слава Тернополю! Слава Україні!».

Також міський голова побажав усім здоров’я, добробуту, миру та любові кожній тернопільській родині.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Міський голова Микола ...

КОМЕНТАРІ