За кошти Світового банку для тернопільського «Водоканалу» придбали сучасне лабораторне обладнання

За кошти Світового банку для тернопільського «Водоканалу» придбали сучасне лабораторне обладнання

17.04.16 12:56 0 657
15 квітня у приміщенні КП «Тернопільводоканал» відбулася урочиста посвята лабораторного обладнання, вартістю понад 6 мільйонів гривень, яке для комунального підприємства закуплене за кошти Світового банку. Відтепер на підприємстві є усе необхідне основне та допоміжне обладнання для хіміко-бактеріологічної лабораторії питної води та лабораторії водовідведення.

«Нові санітарні правила та норми якості води централізованого водопостачання, які наближені до вимог Європейського Союзу, були впроваджені в Україні декілька років тому. Тепер «Водоканал» Тернополя має змогу виконувати вимоги національного стандарту щодо контролю за якістю питної води та стічних вод. Адже із новим обладнанням ми зможемо в аналізі визначати 50 сполук, у той час як раніше контролювали 22 хімічні показники, - розповідає директор КП «Тернопільводоканал» Володимир Кузьма. - За кошти Світового банку також закуплено сучасну екскаваторну та спеціалізовану техніку для оперативної ліквідації аварійних ситуацій на водопровідно-каналізаційних мережах».

Міський голова Сергій Надал подякував працівникам «Тернопільводоканалу» та партнерам зі Світового банку, завдяки яким у Тернополі з’явилася нова техніка.

«Нова лабораторне обладнання та техніка - одні із найсучасніших в Україні. Завдяки цьому на підприємстві будуть проводитися аналізи якісніше, точніше та оперативніше. Ефект від використання обладнання та техніки буде відчутний найближчим часом - зазначив очільник Тернополя. - Дякую партнерам зі Світового банку за інвестиції, підтримку міста та проектів із будівництва у Тернополі станції знезалізнення води, реконструкції каналізаційних очисних споруд, модернізації водозаборів, наносних станцій та ін.».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Приєднуйтесь до ...
Наступна новина: Перший заступник Міністра ...

КОМЕНТАРІ