Вінницька область: рятувальники спільно з лісівниками на практиці відпрацювали інструкції взаємодії з реагування на пожежі в екосистемах

Вінницька область: рятувальники спільно з лісівниками на практиці відпрацювали інструкції взаємодії з реагування на пожежі в екосистемах

17.04.16 12:13 0 498
15 квітня у Тиврівському лісництві бійці ДСНС спільно з Державним підприємством «Вінницьке лісове господарство» провели спільні навчання щодо ліквідації пожеж, які можуть виникнути у природних екосистемах.

У практичному тренуванні взяли участь співробітники ГУ ДСНС, 31-ї державної пожежно-рятувальної частини Тиврівського району та лісівники.

Метою таких навчань є вивчення оперативно-тактичної характеристики лісництва, особливостей гасіння пожеж в екосистемах.

За легендою, в одному з обходів лісництва виникло займання. Лісничий оголосив виклик для працівників лісового господарства, після чого повідомив службу «101» про загорання.

На місце події одразу прибули працівники держлісгоспу, а за десять хвилин і черговий караул 31-ї ДПРЧ м Тиврів. Рятувальники вжили заходів щодо гасіння осередків займання лісової підстилки. Не було допущено перекидання вогню на лісові насадження, умовна пожежа завдяки спільним діям рятувальників і лісівників не переросла у «верхову». Загалом у навчаннях було задіяно 35 чоловік та 7 одиниць спеціальної техніки.

У ході навчань було перевірено правильність дій працівників лісового господарства при користуванні первинними засобами пожежогасіння. Усі лісівники мали змогу на практиці взяти участь у гасінні умовної пожежі, використовуючи мотопомпи, хлопавки, ранцеві вогнегасники, шанцевий інструмент, було задіяно техніку відомства, спеціально пристосовану для ліквідації пожеж.

ГУ ДСНС України у Вінницькій області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Степан Барна: "Кожна ...
Наступна новина: У Чернівецькому ліцеї № 2 ...

КОМЕНТАРІ