Буковина: рятувальники долучилися до проведення «Дня цивільного захисту»

Буковина: рятувальники долучилися до проведення «Дня цивільного захисту»

17.04.16 10:35 0 568
15 квітня в Чернівецькій гімназії № 3, яка знаходиться на вул. Головній в обласному центрі, було проведено «День цивільного захисту». Даний захід проводився з метою навчання правил безпеки керівників навчальних закладів міста Чернівців, осіб, відповідальних за цивільний захист, та учнів загальноосвітніх шкіл. До проведення заходу долучилися працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області, Чернівецької міської ради, Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності та фахівці Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

На початку заходу було проведено семінар з директорами та керівниками цивільного захисту навчальних закладів обласного центру, під час якого всім присутнім було доведено, яких правил безпеки слід дотримуватися, щоб в навчальному закладі не виникла якась надзвичайна подія.

Після семінару було проведено практичну частину заходу. Для цього було оголошено, що в приміщенні гімназії стався розлив ртуті. Дирекцією закладу було здійснено евакуацію учнів та обслуговуючого персоналу у безпечне місце. Для ліквідації наслідків надзвичайної події на місце події були направлені фахівці відділення радіаційного та хімічного захисту аварійно-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС та працівники медичної допомоги. Рятувальники провели демеркуризацію приміщення, а медики оглянули учнів гімназії та працівників і надали необхідну медичну допомогу.

Окрім цього, в рамках заходу було проведено практичне відпрацювання з користування вогнегасниками. Кожен охочий міг самостійно спробувати з його допомогою ліквідувати умовну пожежу. Наприкінці заходу було підбито підсумки проведення «Дня цивільного захисту».

Такі заходи для Чернівецької області вже стали традиційними. Семінари проводять як для керівного складу навчальних закладів області, так і для їх учнів. Завдяки цьому можна нагадати людям правила безпеки та навчити їх, як діяти у випадку виникнення надзвичайної події.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Як знайти роботу після 45 ...
Наступна новина: Тернопіль: сергій Надал на ...

КОМЕНТАРІ