На Вінниччині розпочала роботу комісія із здійснення державного контролю за виконанням вимог законів з питань цивільного захисту (+фото)

На Вінниччині розпочала роботу комісія із здійснення державного контролю за виконанням вимог законів з питань цивільного захисту (+фото)

19.04.16 13:12 0 561
В облдержадміністрації відбулась розширена нарада за участю голови ОДА Валерія Коровія щодо початку роботи в області комісії із здійснення контролю за виконанням вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки та діяльності аварійно-рятувальних служб у Вінницькій області.

В нараді взяли участь заступники голови облдержадміністрації, директори департаментів, голови райдержадміністрацій та керівники структурних підрозділів ДСНС . Від центральних органів Державної служби з надзвичайних ситуацій на нараді були присутні: заступник Голови ДСНС України Олег Авер'янов та заступник директора Департаменту державного нагляду (контролю) у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту Олег Костенко.

У вступному слові до учасників наради Валерій Коровій зазначив: «Два останні роки були надзвичайно важкими як для держави в цілому, так і для кожного з нас. Від ефективності нашої з вами спільної роботи в напрямку цивільного захисту, від комплексної системи комунікації усіх служб залежить життя й безпека громадян» .

У свою чергу, Олег Авер'янов поінформував присутніх про мету і завдання комісії, яка з18 до 28 квітня здійснюватиме комплексну перевірку заходів державної політики у сфері цивільного захисту населення, пожежної і техногенної безпеки. Також комісія перевірятиме стан аварійно-рятувальної справи ГУ ДСНС у Вінницькій області.

«Комплексна перевірка Вінницької територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту останній раз здійснювалась у 2008 році. За цей час було прийнято Кодекс цивільного захисту України, який введено в дію з 1 липня 2013 року, що суттєво змінило законодавчу базу цивільного захисту та врегулювало відносини , пов'язані із захистом населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій і реагування на них», - зазначив заступник Голови ДСНС України.

Із членами комісії, які здійснюватимуть перевірку та їх повноваженнями учасників наради ознайомив заступник директора Департаменту державного нагляду (контролю) у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту ДСНС України Олег Костенко.

Основною метою перевірки він назвав надання методичної допомоги керівникам структурних підрозділів ДСНС у зміцненні цивільного захисту на місцях.

Перевірці підлягатимуть ГУ ДСНС у Вінницькій області, структурні підрозділи обласної та райдержадміністрацій з питань цивільного захисту а також районні управління ДСНС, зокрема – Літинського. Жмеринського, Калинівського, та Гайсинського районів.

Підведення підсумків перевірки відбудеться 28 квітня в обласній державній адміністрації.

Наприкінці наради з характеристикою діяльності Вінницької територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту України виступив директор Департаменту цивільного захисту ОДА Сергій Вовченко.



















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Зачем человеку нужна ...

КОМЕНТАРІ