Директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації з робочим візитом відвідав перспективні підприємства Вінниччини (+фото)

Директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації з робочим візитом відвідав перспективні підприємства Вінниччини (+фото)

19.04.16 12:14 0 558
Нещодавно директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації відвідав перспективні підприємства Вінниччини. Першим був Вінницький завод пакувальних виробів «ВІНТАР» 1972 р. заснування, який володіє досить потужною базою, розміщеною на трьох територіях Вінницької області, а саме, дві - в м. Вінниця і одна - в м. Тульчин. Підприємство займається виробництвом металевих кришок, рибних консервів, халви і козінаку.

Генеральний директор ТОВ «ВІНТАР» Фомін Ю. Г. ознайомив посадовця з діяльністю підприємства, його матеріально-технічною та сировинною базою, відзначивши переваги новітнього обладнання, запущеного в експлуатацію у 2012 р. На підприємстві працює 250 кваліфікованих працівників з середньою заробітною платою понад 4000 грн.

«Однією з найбільших переваг продукції вважається якість та доступність ціни для споживача. «Вінтар» одне з небагатьох підприємств, яке з гідністю і честю може сказати, що дійсно не використовує ГМО і додаткових емульгаторів, домішок і синтетичних речовин у своїй продукції», - зазначив Фомін Ю.Г.

Крім того, підприємець розповів Директору Департаменту про складнощі функціонування підприємства, зокрема, нестабільність курсу валют, оскільки значна кількість сировини імпортується, проблеми з закупівлею обладнання через стислі терміни його поставки, які прописані в ЗУ «Про здійснення розрахунків в іноземній валюті», а також велика націнка на продукцію з боку торгівельних мереж.

Але незважаючи на всі складності, підприємство має далекоглядні плани, зокрема, вийти на ринки ЄС (наразі ТОВ «Вінтар» знаходиться на завершальній стадії отримання необхідних сертифікатів якості) та перейти до виробничих процесів з річковою рибою.

Другим підприємством, яке відвідав Мережко В.М., було ТОВ «Вінмашпостач» - досить потужний виробник сільськогосподарської техніки, запчастин та комплектуючих до імпортної та вітчизняної с/г техніки.

«Вінмашпостач» є виробником високоякісної сільськогосподарської техніки, яка не має аналогів серед вітчизняних виробників. Для виготовлення вузлів у нашому виробництві використовується метал від провідних зарубіжних і вітчизняних заводів виробників металопрокату. Ми пропонуємо широкий діапазон сільськогосподарської техніки та обладнання для повного комплексу сільськогосподарських робіт», - розповів директор ТОВ «Вінмашпостач» Ю.М. Андріяш.

Підприємець показав свої цехи, склад, розповів про власну продукцію з зазначенням технічних характеристик. Хоч, підприємство є молодим, а саме 2011 р. заснування, однак спромоглося досягти уже значних результатів.

Власник також поділився своїми планами на майбутнє, а саме, розповів про розробку нових агрегатів за передовими технологіями і зауважив, що вони здивують як вітчизняного, так й іноземного споживача.

Також, в рамках свого робочого візиту Директор Департаменту відвідав ще одне підприємство «Інфузія», яке тільки планують відкрити на Вінниччині. Товариство у 2010 році придбало цілісний майновий комплекс колишнього Вінницького молочного комбінату. На даний момент фармацевтичний завод знаходиться в стадії завершення підготовки до випуску високоякісних парентеральних лікарських засобів (інфузійних розчинів) соціальної спрямованості.

По матеріально-технічному оснащенню, новітньому обладнанню, рівнях санітарного захисту, системах контролю якості, умовах праці - уже зараз, ще не повністю функціонуюче підприємство, може сміливо конкурувати з своїми закордонними аналогами.

На даний момент уже функціонують клініко-аналітична та мікробіологічна лабораторії, склади, бухгалтерський відділ, виробництво ж планується запустити в найближчий час. Згідно проекту, новий комплекс буде розраховано на 250 робочих місць з подальшим розширенням виробничих потужностей та людських ресурсів.

Однією з проблем підприємства є нестача спеціалізованих фахівців. Однак, власник не впадає у відчай, аргументувавши це тим, що готовий навчати нових працівників і інвестувати гроші у людський капітал.

Крім того, працівники «Інфузії» поділилися з посадовцем своїми найближчими планами, зокрема, випуском нових препаратів з пакуванням трьох видів та диверсифікацією виробництва.

Директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації по завершенню робочого візиту зазначив «Влада повинна допомагати, йти на зустріч та підтримувати ті підприємства, які бажають розвиватися, удосконалюватися, створювати нові робочі місця та інвестувати у регіон, адже уже неодноразово доведено міжнародним досвідом, що співпраця влади та бізнесу є запорукою економічного розвитку та суспільного благополуччя. Саме на це буде направлена робота новоствореного Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації».





















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: У зв’язку з ...
Наступна новина: В каких случаях надо ...

КОМЕНТАРІ