Луцьк: навчально-польові збори з предмета «Захист Вітчизни»

Луцьк: навчально-польові збори з предмета «Захист Вітчизни»

19.04.16 17:10 0 646
Відповідно до плану роботи управління освіти та з метою закріплення знань, умінь і навичок на завершальному етапі вивчення предмета «Захист Вітчизни» проведено навчально-польові збори з випускниками 11-х класів у період 13-15 квітня 2016 року. Практичні заняття для дівчат 11 класів були проведені у парку культури та відпочинку імені Лесі Українки 14 квітня 2016 року. В комплексі цих заходів особливе місце відводилося опрацюванню єдиних стандартів, застосуванню в процесі навчання сучасних виховних та інформаційних технологій і методик. Команди з 26 шкіл змагалися між собою та вчилися застосовувати теоретичні знання на практиці. Основна мета зборів – опанування учнями навичок з надання самодопомоги і взаємодопомоги. До співпраці цього року вперше залучені інструктори «Червоного хреста» та професійні рятувальники.

Захід розпочався поділом учасників на 55 команд (в кожній по 10-15 учасників). Кожна з команд отримала завдання пройти 11 етапів: «Десмургія», «Тести», «Іммобілізація», «Туризм», «Надзвичайний стан при пожежі. Методи сортування потерпілих», «Електротравма», «Опіки», «Утоплення», «ДТП», «Закриті ушкодження», «Реанімаційні алгоритми» у яких були змодельовані життєві ситуації з потерпілими.

Учні продемонстрували вміння поводитися та діяти в різних критичних ситуаціях, надавати першу допомогу людям з різноманітними травмами. За результатами навчально-польових зборів з предмета «Захист Вітчизни» можна стверджувати, що управлінням освіти та навчальними закладами міста започатковано спільний інноваційний Проект «Викладаємо Захист Вітчизни по-новому!».

Управління освіти (724 800)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Якими є ...
Наступна новина: У Рівненській області 3 ...

КОМЕНТАРІ