В Житомирській області коли ж запрацює Озерянський торфозавод?

В Житомирській області коли ж запрацює Озерянський торфозавод?

19.04.16 08:05 0 711
У Житомирі продовжують піднімати питання стосовно збереження та відновлення торф'яної галузі області.

З цього питання 18 квітня, за ініціативи громадської ради відбувся круглий стіл. Головний акцент ставився на діяльність Озерянського торфозаводу, що у Лугинському районі.

У обговореннях взяли участь генеральний директор Державного концерну «Укрторф» Андрій Озерчук, представники структурних підрозділів ОДА, ДП «Житомирторф», Лугинської районної адміністрації, Національної поліції.

Головною проблемою на є те, що розпочинається сезон у торф'яній галузі, а Озерянський торфозавод не почав працювати. Причина – відсутність ліцензії.

Начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму ОДА Роман Крисюк зазначає: «Діяльність ДП "Житомирторф" є актуальною темою. Це питання розглядалося у смт Лугини, де на нараді голова облдержадміністрації Сергій Машковський дав відповідні доручення. Проблема виникла через те, що минуле керівництво Озерянського торфозаводу у 2014 році не подало вчасно документи на продовження діяльності. Вони були подані до Держгеонадр лише у лютому 2016 року. Підприємство має існувати і виконувати свою функцію, бо торф на цьому родовищі є одним з найкращих в Україні. Потрібно подякувати людям, які, незважаючи ні на що, вже підготували поля та техніку. Можливості розпочати роботи існують. Для погодження були подані документи голові облдержадміністрації».

Наразі найнеобхіднішим є розробка Програми розвитку, яку має надати «Житомирторф». Без планів підприємства та очікуваних результатів діяльності ніхто погодження на видобуток не дасть.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ