В Житомирській області початок здійснення державного контролю за безпекою на автомобільному транспорті

В Житомирській області початок здійснення державного контролю за безпекою на автомобільному транспорті

19.04.16 14:54 0 706
Державна служба України з безпеки на транспорті з 1 квітня 2016 року приступила до здійснення державного контролю за безпекою на автомобільному транспорті.

Так, в перші дні роботи державними інспекторами Укртрансбезпеки у Житомирській області було організовано профілактичну роботу серед автомобільних перевізників з питань забезпечення безпеки руху та безпечних перевезень пасажирів і вантажів. Профілактичною роботою були охоплені автомобільні перевізники, які здійснюють регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автобусами в міжміському, приміському сполученні та на регулярних автобусних маршрутах у містах. Також, було проведено профілактичні бесіди з автомобільними перевізниками, які здійснюють перевезення вантажів та небезпечних вантажів.

Як наголосив в.о. голови Укртрансбезпеки Володимир Балін, наразі Укртрансбезпека, з метою забезпечення належного рівня безпеки пасажирських перевезень, виявлення та виведення з ринку автоперевезень перевізників, що працюють поза правовим полем, здійснюватиме державний контроль шляхом організації та проведення рейдових перевірок вітчизняних перевізників та перевізників-нерезидентів України відповідно до вимог законодавства України.

Крім того, Укртрансбезпека здійснюватиме габаритно-ваговий контроль транспортних засобів. Адже зупинення заходів габаритно-вагового контролю призвело до погіршення рівня безпеки дорожнього руху, збільшення ДТП, погіршення стану автодоріг і штучних споруд, збільшення витрат на утримання і ремонт дорожнього покриття і, як наслідок, замість наповнення Державного бюджету України тягне за собою незаплановані витрати на відновлення дорожньої інфраструктури.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ