Степан Барна взяв участь у багатотисячній хресній дорозі вулицями Тернополя

Степан Барна взяв участь у багатотисячній хресній дорозі вулицями Тернополя

19.04.16 14:32 0 744
Багатотисячна хресна хода пройшла вулицями Тернополя. Вірні розважали над муками Спасителя, просили миру і спокою в Україні, припинення війни.

Очолили хресний хід митрополит і архиєпископ Тернопільсько-Зборівський владика Василій Семенюк та єпископ-помічник владика Теодор Мартинюк.

Духовне дійство об`єднало усіх – духовенство, представників влади, громадських організацій, учасників АТО, волонтерів, жителів міста та області.

По черзі хрест несли представники різних соціальних верств – священики і монахині, представники влади, військовослужбовці, волонтери, представники різних рухів і спільнот, засобів масової інформації тощо.

«Цим хресним ходом ми заносимо молитву за Україну, за її територіальну цілісність, за мир і спокій, - зазначив Архиєпископ і митрополит Тернопільської-Зборівської архиєпархії Василій Семенюк. – Ми молимося за солдатів, які своїми грудьми там, на полі бою, захищають нас з вами. Вірю, що Господь вислухає наші молитви і благословить весь наш український народ!»

Архиєпископ і митрополит Тернопільської-Зборівської архиєпархії Василій Семенюк подякував усім вірним за підтримку війська і наголосив, що бути байдужими до долі України – великий гріх.

Участь у хресному ході взяв голова обласної державної адміністрації Степан Барна, голова обласної ради Віктор Овчарук, міський голова Сергій Надал.

«Час Великого посту – особливий час у житті кожного християнина, - зазначив очільник краю. – Ми роздумуємо про муки Ісуса Христа, і водночас застановляємося над своїм життям. На цій хресній дорозі кожен має своє намірення, але нас єднає одне – просьба про мир і спокій, про наших хлопців, які в зоні АТО, про поранених, про сім`ї загиблих Героїв».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Для чого використовують ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ