Учні школи №6 м. Ужгорода навчались дорожньої грамоти

Учні школи №6 м. Ужгорода навчались дорожньої грамоти

19.04.16 19:01 0 648
Днями, старший інспектор відділу управління превентивної діяльності ГУ НП в Закарпатській області, спільно із представником регіонального сервісного сектору, провели відкритий урок для учнів 6-го класу ЗОШ № 6 м. Ужгорода. Основною метою заняття було доведення до дітей правил поведінки на дорозі, в ролі пішоходів та велосипедистів, а також правил поведінки в транспортних засобах, в ролі пасажирів.

Під час зустрічі інспектор поліції Лідія Мацецка розповіла учням, із якого саме віку вони можуть самостійно їздити на велосипедах вулицями міста, так як багато із них мають вдома «двоколісного друга». А також, інспектор звернув дітей на те, що їздити вони на передньому сидінні автомобіля зможуть тільки з 12 років.

Дітей також цікавило те, з якого віку можна керувати скутером. Представник регіонального сервісного центру Сергій Славич, розповів школярам, що керування даним транспортним засобом дозволено з 16 років, але тільки після навчання в автошколі та після отримання посвідчення водія категорії А-1. Були учні, які цікавилися з якого віку можна керувати мотоциклами. Сергій Дмитрович розповів, що керування мотоциклами можливе з 18 років, так само як і легковим автомобілем, але знову ж таки тільки після отримання посвідчення водія.

­

* Однак, про безпеку на дорозі дітям мають говорити не тільки педагоги і працівники поліції, а перед усім батьки. Особливо, щоб дорослі розуміли, що взагалі не допустимо порушувати Правила дорожнього руху, а в присутності дітей тим більше. Найважливіше, що ми, дорослі, маємо пам’ятати, - це те, що діти дивляться на нас. Якщо порушують правила батьки чи інші дорослі учасники руху, діти забувають про набуті знання і діють за їхнім прикладом. Адже особистий приклад у дотриманні законів доріг – найкраща наука для маленьких учасників дорожнього руху, - коментує інспектор поліції Лідія Мацецка.

Відділ безпеки дорожнього руху УПД ГУ НП в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ