Для чого використовують бутандіол?

Для чого використовують бутандіол?

19.04.16 14:24 0 794

Бутандіол - це повністю прозора, в'язка, хімічна рідина, без запаху, але має солодкий смак, яка застосовується в косметології, фармацевтиці, текстильній промисловості, і звичайно ж, в органічній хімії, для виробництва різних речовин і матеріалів. Наприклад, ця хімічна рідина часто використовується для виробництва: целофану, пластмаси, паперу, тканин, і навіть тютюну, тобто застосування речовини дуже широке. Більш детально про бутандіол читайте на сайті: shilanet.com.

Властивості данної хімічної рідини

Бутандіол є вельми безпечною речовиною, проте контакту зі шкірою краще не допускати, щоб не отримати подразнення, але при цьому більшої шкоди дана речовина нанести не може, так як є практично повністю безпечною. Цю хімічну рідину часто розчиняють в: спирті, ацетоні, воді і хлорбензолі, а ось в розчинниках бутандиол розчинити неможливо. При температурі -15 0 С, рідина починає замерзати, а ось якщо температуру підняти до + 235 градусів, то вона просто скипить.

Як правильно зберігати бутандіол?

Для того щоб рідина залишалася прозорою, і не втратила свої хімічні властивості, її варто зберігати в прохолодному, темному місці, подалі від сонячних променів. Також не рекомендується зберігати цю речовину занадто довго, так як в даному випадку також можлива зміна її хімічних властивостей, тому ніколи не купуйте в магазині потьмянілу рідину, так як це перша ознака того, що вона зберігається на складі занадто довго. Для того щоб не пошкодити шкіру, при використанні рідини варто надягати рукавички та інші елементи захисту. Якщо у людини є непереносимість цієї хімічної речовини, працювати з нею не рекомендується, щоб не ускладнити ситуацію.

Купівля бутандіолу

Купувати данну речовину рекомендується лише в спеціалізованих магазинах, у яких має бути спеціальний дозвіл на продаж хімічних реактивів. Під час покупки також рекомендується дивитися на виробника, так як від цього буде залежати не тільки якість речовини, але й її вартість, так як, наприклад, Німецький бутандіол, буде коштувати набагато дорожче, чим вітчизняний, який виготовлений в Росії.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: В Луцьку відбулося ...
Наступна новина: Степан Барна взяв участь у ...

КОМЕНТАРІ