На Буковині розпочато атестацію фахівців,які готують кандидатів у водії (+фото)

На Буковині розпочато атестацію фахівців,які готують кандидатів у водії (+фото)

20.04.16 12:50 0 692
Відбулось перше у нинішньому році засідання комісії з атестації спеціалістів закладів, що проводять підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів, під головуванням заступника директора Регіонального сервісного центру МВС в Чернівецькій області Сергія Сушинського.

Нагадаємо, згідно з Положенням, затвердженим Наказом МВС України від 18.02.2016 № 115, атестаційна комісія оцінює професійність спеціалістів, які готують водіїв, підвищують їх кваліфікаційний рівень.

До складу комісії увійшли представники департаментів освіти та науки, охорони здоров’я облдержадміністрації, управління Укртрансбезпеки в Чернівецькій області.

За словами заступника голови комісії Анатолія Марцинюка, в області готує водіїв 51 навчальний закладі. У деяких із них закінчується термін сертифікації. Ото ж, аби отримати в Головному сервісному центрі МВС акредитаційний сертифікат, що видається на 5 років, потрібно привести до відповідних вимог навчальну базу закладу, укомплектувати викладацький склад спеціалістами з питань безпеки дорожнього руху, експлуатації транспортних засобів, інструкторами практичного водіння, медичної підготовки. Всі ці складові навчального процесу оцінюють працівники РСЦ, атестаційна комісія.

Необхідні документи на розгляд комісії представили перші 6 автошкіл.

Під час атестації перевірялись знання майбутніми спеціалістами нормативно-правових актів, що регламентують навчання водіїв, розуміння відповідальності за порушення законодавства про дорожній рух, вивчались типові навчальні програми.







Всі претенденти на професійні атестати відповіли на питання 30-ти білетів з Правил дорожнього руху. Попередньо, кожна особа, що атестувалась, представила комісії персональний пакет документів включно з інформацією, чи не перебуває вона в розшуку, чи не має за собою «гріхів» у вигляді порушень Правил дорожнього руху, чи дозволяє їй бути викладачем стан здоров’я.





Передбачається, що наступні засідання комісії відбуватимуться щопонеділка в приміщенні РСЦ МВС.

Довідково.

За три місяці 2016 року службовцями територіальних сервісних центрів області проведено 3999 теоретичних та 5632 практичних екзаменів з підготовки водіїв транспортних засобів. За цей період видано 2462 посвідчення водія громадянам, що сіли за кермо вперше, стали повноправними учасниками дорожнього руху.

Прес-служба РСЦ МВС в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ