Мітинг,присвячений 74-й річниці другого масового розстрілу євреїв відбувся у м. Вінниці (+фото)

Мітинг,присвячений 74-й річниці другого масового розстрілу євреїв відбувся у м. Вінниці (+фото)

20.04.16 11:53 0 596
Після заходу сонця 16 квітня в Ізраїлі починається Йом-ха-Шоа. В цей день приспущені прапори і відзначається День Катастрофи і героїзму європейського єврейства, який був встановлений в пам'ять про шість мільйонів євреїв, знищених нацистами в період Другої світової війни. Ця дата співпала з другим масовим розстрілом євреїв нацистами у 1942 році на Вінниччині.

Біля пам'ятника «Пам'яті тисяч євреїв по звірячому закатованих фашистами» по вул. Максимовича, 19 квітня о 10-00 год. відбувся мітинг присвячений 74-й річниці другого масового розстрілу євреїв у м. Вінниці.

Зворушливими спогадами про трагедію тих часів розпочав свій виступ член асоціації малолітніх в'язнів гетто у Вінницькій області Койфман Г.Й., після чого було оголошено хвилину мовчання.

Молитву за невинно убитих євреїв фашистами прочитав головний рабин м. Вінниці Шауль Горовіц.

Представник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Стеценко І.Ю. наголосила на необхідності збереження пам'яті про трагічну віху історії єврейського народу в роки Другої світової війни, щоб застерегти майбутнє покоління від жахів Катастрофи.

Бувша ув'язнена гетто Краснер Ц.А. та голова Вінницької міської єврейської громади Гробман І.Р. біля меморіалу невинно убитих єврейських дітей згадали страшні події знищення дітей лише тому, що вони мали єврейське походження. Голова Вінницького регіонального центру культури та мистецтва циганського народу «Девлеса, ромале!» Сенченко А.В. акцентував свою увагу на загальнолюдській трагедії переслідування та винищення не тільки єврейського, а й ромського народів.

Присутні за єврейською традицією поклали до пам'ятника дитячі іграшки, каміння і квіти.

Організаторами цього заходу виступили обласний єврейський благодійний центр «Хесед-Емуна» - голова Боржемський В.А. та Вінницьке обласне відділення єврейського агенства «Сохнут-Україна» - голова Трахтенберг Р.П.

Крім того, участь у заході взяли голова релігійної громади прогресивного іудаїзму м. Вінниці – Кулявцев І.Є. та голова Вінницької релігійної іудейської громади «Ейнікайт» - Фарбер Л.Д.











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ