На Вінниччині делегація із Швейцарії ознайомилась з ходом об’єднання територіальних громад (+фото)

На Вінниччині делегація із Швейцарії ознайомилась з ходом об’єднання територіальних громад (+фото)

20.04.16 17:32 0 887
19 квітня, під головуванням першого заступника голови Вінницької державної адміністрації Андрія Гижка, відбулась зустріч керівників Калинівської райдержадміністрації та райради, Калінівської ОТГ з представниками Делегації Консультативного комітету з питань міжнародного співробітництва та Швейцарського бюро співробітництва.

В рамках поїздки, представники місцевої влади та швейцарської делегації обговорили питання,що стосуються процесу створення об'єднаних територіальних громад. «На прикладі ОТГ м. Калинівка, можна побачити, як на Вінниччині проходить процес децентралізації. За рахунок цього, місцевий бюджет збільшився втричі», - повідомив Андрій Гижко.

За словами першого заступника голови Вінницької обласної державної адміністрації, Калинівський район бере активну участь у різного роду проектах та грантах, як вітчизняних, так і міжнародних, а також в конкурсних відборах інвестиційних проектів соціального спрямування, що можуть реалізовуватися за рахунок бюджетів усіх рівнів. «У 2015 році територіальні громади району подали близько 30 проектів на обласні конкурси, з них 11 здобули перемогу. Загальний обсяг співфінансування з обласного бюджету – 531 тис. грн..»,-зазначив Андрій Гижко.

Також, в ході робочого візиту, делегація Консультативного комітету з питань міжнародного співробітництва та Швейцарського бюро співробітництва ознайомилась з роботою Калинівської центральної районної лікарні, зокрема, оглянула пологове відділення, де за підтримки швейцарської сторони реалізується проект «Здоров'я матері і дитини».





















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ