Покладанням квітів вшанували на Вінниччині події українсько-польських відносин майже сторічної давнини (+фото)

Покладанням квітів вшанували на Вінниччині події українсько-польських відносин майже сторічної давнини (+фото)

20.04.16 19:31 0 697
За участі Генерального Консула Республіки Польща у Вінниці Томаша Олейнічака та заступника голови-директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігоря Івасюка відбулось урочисте покладання квітів до меморіальних дощок у Вінниці, які свідчать про давні дружні стосунки між Україною та Польщею. У церемонії покладання квітів взяли участь польські дипломати, науковці та історики, громадськість.

Українсько -польська делегація розпочала урочистості із покладання квітів та лампадок до пам'ятної дошки на будівлі вінницького залізничного вокзалу на честь зустрічі очільника Уряду і Головного Отамана Армії Української Народної Республіки Симона Петлюри і Маршалка Польщі Юзефа Пілсудського, яка відбулась 16-17 травня 1920 року у місті Вінниці.

Урочистості продовжились на вулиці Соборній, де польські дипломати поклали гірлянди та лампадки до бронзової дошки очільнику відродження Польської держави Юзефу Пілсудському, встановленої на будинку, в якому на початку минулого століття розміщувалася міська дума. Напис на пам'ятці починається словами, що без незалежної України немає незалежної Польщі. Далі йдеться: "В залі цього будинку 17 травня 1920 року виступив з промовою голова Відродженої польської держави Юзеф Пілсудський, який прибув на запрошення уряду української народної республіки.

Заступник голови-директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк також поклав жовто-блакитний букет до барельєфа Дмитра Марковича - видатного українського державного і громадського діяча, письменника, засновника «Просвіти» у Вінниці.

«Пам'ятні знаки у Вінниці є символом польсько-української дружби,- зазначив Ігор Івасюк,- ми вшановували події майже сторічної давнини, які відбувалися на Вінниччині. Спільно з Генеральним Консулом Республіки Польща у Вінниці ми здійснили цю акцію поваги до нашого спільного історичного минулого. Час підтвердив наші добросусідські стосунки: український і польський народи завжди поруч і простягають один одному руку підтримки і допомоги у скрутні часи».









































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівному патрульні ...

КОМЕНТАРІ