В Житомирській області офіційно про ситуацію щодо забруднення річок Случ та Хомора

В Житомирській області офіційно про ситуацію щодо забруднення річок Случ та Хомора

20.04.16 18:15 0 731
На території Баранівського району зовнішніми спостереженнями було зафіксовано погіршення екологічного стану річок Хомора та Случ, що супроводжувалося зміною запаху води, появою загиблої риби та маслянистої речовини на дні річок.

14.03.2016 Державною екологічною інспекцією України було проведено вимірювання показників складу та властивостей вод даних річок. Повторне вимірювання проведено 05.04.2016 року.

Згідно висновку Державної санітарно-епідеміологічної служби України вода в р. Хомора не відповідає СанПин 4630-88 за вмістом забруднюючих речовин.

За попередньою інформацією, ситуація склалася внаслідок несанкціонованого скиду відходів виробництва ТОВ «Понінківська картонно-паперово фабрика» смт Понінка Хмельницької області у р. Хомора, яка є притокою р. Случ та неналежного функціонування очисних споруд в м. Полонне.

Підготовлено та направлено листи до Міністерства екології та природних ресурсів України і Хмельницької обласної державної адміністрації щодо сприяння у вирішенні питання відновлення належного функціонування очисних споруд в м. Полонне, ТОВ «Понінківська картонно – паперова фабрика».

18.04.2016 року, відповідно до рішення позачергового засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС, робоча група з метою негайного вжиття додаткових заходів щодо ліквідації наслідків та причин події, пов'язаної із забрудненням води, загибеллю риби та раків, організувала роботу безпосередньо на місці події.

Робоча група підтвердила, що екологічний стан річки Хомора не стабілізувався, вода сиво-зеленого кольору із стійким затхлим запахом, у воді знаходиться невідома речовина, яка осідає на дні річки та на водоростях. На березі річки Случ знаходиться масове скупчення загиблої риби та раків.

На здійснюється постійний моніторинг стану води у річках Хомора та Случ. Організовано та проводиться профілактична робота із населенням населених пунктів, які розташовані по течії річок Хомора та Случ (Баранівський, Новоград - Волинській райони) щодо заборони купання, вилову риби, напування ВРХ, використання води на технічні потреби.

Органами місцевої прокуратури відкрито кримінальне провадження провадження за фактами забруднення річок.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Степан Барна: ...
Наступна новина: На Тернопільщині набирає ...

КОМЕНТАРІ