В Житомирській області з 18 квітня використання тривалентної ОПВ вакцини проти поліомієліту припинено

В Житомирській області з 18 квітня використання тривалентної ОПВ вакцини проти поліомієліту припинено

20.04.16 16:16 0 592
Припинення використання тОПВ зумовлене вилученням з живої оральної поліомієлітної вакцини ІІ типу вірусу, в якому ВООЗ уже не вбачає загрози. Оновлена, бівалентна вакцина зареєстрована в Україні та буде закуплена ЮНІСЕФ та поставлена в Україну вже у травні.

Начальник відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров'я Житомирської облдержадміністрації Сергій Березовський зазначив, що відповідно до наказу Міністерства охорони здоров'я України від 24 березня 2016 № 237 «Про деякі питання застосування вакцини для профілактики поліомієліту» з 18 квітня 2016 припиняється використання трьохвалентної живої оральної вакцини для профілактики поліомієліту (далі-тОПВ).

«З 1999 року проходила моніторингова робота, яка показала, що ІІ тип вірусу поліомієліту не зустрічається в природі. Тому було зроблено висновок, що цей тип ліквідовано, а отже немає сенсу використовувати трьохвалентну вакцину. Перехід на двовалентну вакцину здійснено на рівні Всеукраїнської організації охорони здоров'я та Міністерства охорони здоров'я України», – наголосив Сергій Березовський.

Тож, 18 квітня всі залишки тОПВ в кабінетах та пунктах щеплень, складах вакцин було вилучені з холодильників та зберігаються поза «холодового ланцюга». Подальше використання вакцини тОПВ після 18 квітня 2016 заборонено.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ