Комісія з питань міської топонімії,охорони та збереження історико-культурного середовища м. Чернігова розглянула пропозиції чернігівців

Комісія з питань міської топонімії,охорони та збереження історико-культурного середовища м. Чернігова розглянула пропозиції чернігівців

20.04.16 09:46 0 576
В Чернігівській міській раді 18 квітня заступник міського голови Ольга Хоніч провела чергове засідання комісії з питань міської топонімії, охорони та збереження історико-культурного середовища м. Чернігова.

Члени комісії розглянули весь порядок денний, до якого входили питання перейменування вулиць та провулків, найменування парків у місті, встановлення меморіальних дошок на вшанування пам'яті видатних чернігівців за пропозиціями юридичних та фізичних осіб.

До Чернігівської міської ради надійшло 23 пропозиції, в тому числі, і у вигляді петицій від громадян та представників об'єднань громадян, в яких вони висловлюють незадоволення перейменуванням вулиць та провулків міста Чернігова.

Заступник міського голови, голова комісії з питань міської топонімії, охорони та збереження історико-культурного середовища м. Чернігова Ольга Хоніч зауважила, що відповідні зміни внесені на виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Вона запевнила присутніх громадян, що комісія обов'язково знайде шляхи вирішення тих проблем, які виникають. Для цього потрібно розробити дієвий механізм перейменування, і він повинен бути юридично обґрунтований.

Під час засідання члени комісії прийняли рішення, що внесені пропозиції будуть враховані в майбутньому, а всі громадяни, які звернулися до міської ради, обов'язково будуть письмово проінформовані. Разом з тим більшість пропозицій потребують більш ретельного вивчення.

Також комісія вирішила звернутися з рекомендаційним листом до управління транспорту та зв'язку міської ради щодо внесення змін до назв зупинок громадського транспорту.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Ще одна ...
Наступна новина: В Житомирській області план ...

КОМЕНТАРІ