З'ясовуємо,який автомобіль краще купити

З'ясовуємо,який автомобіль краще купити

20.04.16 15:23 0 1663

Якщо ви не знаєте, яке авто вам краще купити, то пора підійти до вирішення цього питання системно. На сьогоднішній день купити автомобіль досить просто, якщо, звичайно, на це є гроші. Однак у кожної людини існують особисті переваги і деякі критерії вибору, такі як: виробник (марка), ціна, комфорт, надійність і довговічність. То який же автомобіль краще купити, щоб не прогадати?

Наприклад, одними з кращих були і залишаються німецькі автомобілі: Volkswagen, Audi, Mercedes. Будь-яке авто цих марок повністю відповідає основним критеріям вибору. Найголовніше - визначитися з призначенням автомобіля, а все інше - це справа смаку.

Чоловічий автомобіль

Чоловіки за своєю природою звикли домінувати в усьому. І машини вони шукають такі, які, на їхню думку, будуть працювати на імідж альфа-самця. В даному контексті на перше місце виходять позашляховики:

  • Mercedes-Benz GL-Класу. Це автомобіль для цілеспрямованого лідера, сильного і впевненого в собі;
  • Audi Q7. Це дизель, який буде відмінно підкреслювати солідність власника, адже під капотом захована потужність в 500 к. с., а довжина машини більше 5 метрів;
  • Volkswagen Touareg. Стійкий і добре керований позашляховик, який відмінно підійде як для їзди по місту, так і для поїздок по бездоріжжю.

Жіночий вибір

Прекрасній статі краще починати їздити на недорогих машинах. Наприклад, на корейських. За статистикою жінкам більше підходять мініатюрні машини:

  • Daewoo matiz. Одна з найменших машин, яка ідеально підходить для молодих дівчат, адже завдяки малим габаритам ризик потрапити в ДТП невеликий;
  • Hyundai Solaris. Відмінний варіант для жінок з досвідом водіння. Це середній за розмірами автомобіль для середнього класу з досить просторим салоном;
  • Kia Sportage SE. Цей компактний кросовер, який користується попитом у розкішних дам, які не хочуть поступатися чоловікам.

Чи варто зневажливо ставитися до корейських машин?

Корейські автомобілі багато людей недолюблюють, ставлячись до них з недовірою. Але корейці використовують сьогодні майже всі сучасні розробки. Вони беруть якісні вузли і агрегати від передових виробників і поєднують їх тим чи іншим чином.

Корейські автомобілі останньої генерації за якістю наближаються до японських, однак коштують дешевше.

Але такий підхід має побічний ефект - часто зустрічаються технологічні накладки (щоб розібрати рульову тягу, потрібно розібрати повністю підвіску, і все через те, що не вистачає якихось 5 мм). Проте, сучасні корейські машини вже не сиплються через рік, а цілком можуть їздити без істотного ремонту по 5-7 років. Тому вони цілком підходять для жіночої статі.

Який автомобіль купити: новий або старий?

Безумовно, краще придбати новий автомобіль. При покупці варто бути уважним, адже 5-10 % машин, які продаються в салоні, вже встигли подряпатися, вдаритися або обзавестися іншими дефектами. В основному вони пошкоджуються при транспортуванні. Особливо це стосується тих машин, які ввозяться з-за кордону.

Щоб уникнути проблем в майбутньому, бажано робити покупку з професіоналом, який може виявити дефекти на кузові авто і не тільки.

Що стосується покупки уживаного авто, то тут найкращим варіантом буде поїздка в сервіс для повної діагностики. В іншому випадку можна нарватися на зношений мотор, ходову або битий кузов. Спеціальні стенди і прилади на сервісі такі справи швидко виявляють.

При самостійній покупці, не маючи великого досвіду, складно виявити будь-які несправності двигуна або дефекти на кузові. Однак відразу варто звернути увагу на:

  • Звук мотора. При роботі двигуна не повинен чутися цокіт і стукіт;
  • Течі масла. Вони повинні бути відсутніми під капотом і під машиною;
  • Колір. Всі деталі повинні повністю збігатися з основним відтінком;
  • ЛКП. Шагрень лакофарбового покриття на всіх деталях повинна збігатися;
  • Товщина шару фарби повинна бути однаковою (перевіряється товщиноміром).

Якщо нехтувати вище перерахованими рекомендаціями, то після покупки машини може знадобитися евакуатор. Нерідко старі машини потрапляють в аварії, у деяких навіть блокуються колеса. У таких випадках навіть евакуатор не завжди допомагає і доводиться викликати кран-маніпулятор.

За одним лише виглядом складно зрозуміти який автомобіль краще купити - треба його помацати і відчути, тоді рішення прийде набагато швидше.

У більшості випадків ненові машини рекомендується тестувати в автосервісі. Тільки так можна застрахувати себе від неприємних сюрпризів у майбутньому.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ